{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Colinu Farrellu pozlilo nakon posjete Srebrenici

F
6.4.2008. u 21:40
0
0
Colinu Farrellu pozlilo nakon posjete Srebrenici
0
Colinu Farrellu pozlilo nakon posjete Srebrenici
Foto: Reuters
Irski glumac Colin Farrell, koji je ovaj vikend radio pripreme za novu ulogu, posjetom Bosni i Hercegovini pokušao steći dojam kako je to bilo biti izvjestitelj u ratu 1992. do 1995., rekao je da mu je "bilo zlo" od posjete Srebrenici.
Posjetio je Srebrenicu u kojoj je osam hiljada odraslih Bošnjaka i dječaka ubijeno kad je grad u julu 1995. pao u srpske ruke.

"Bilo mi je zlo", rekao je Farrell nakon posjete groblju žrtvama toga masakra koji se smatra najgorom strahotom u Evropi nakon Drugoga svjetskog rata.

"Teško je opisati koliko su očito zrak i tlo zatrovani ubistvom osam hiljada ljudi u jednome danu. Doista dobijete osjećaj boli i gubitka. Tužan sam, zbilja sam tužan", kazao je.

Film "Trijažu" režirat će bh. redatelj Danis Tanović koji je 2001. za "Ničiju zemlju" dobio Oscara za najbolji strani film.

S Farrellom će glumiti španska glumica Paz Vega i Britanac Christopher Lee.

Prema Farrellovim riječima, snimanje filma koji će se baviti dilemama u ratno doba, počinje za sedmicu dana, i to najprije u Španiji, a onda seli u Irsku.

"Ja igram ratnoga fotografa koji već 12 godina prati ratove, ali ovdje mu se nešto dogodi i on gubi distancu između sebe i svoga posla", kaže Farrell.

Scenarij za "Trijažu" rađen je prema knjizi američkog novinara Scotta Andersona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je Sarajevu potrebna nova koncertna dvorana?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: