Film/TV
0

'Cold Mountain' u kinima!

Klix.ba
Od četvrtka, 19. februara u sarajevskom kinu Meeting Point počinje se prikazivati film sa velikim glumačkim imenima i film koji ima 7 nominacija za Oskara 'Cold Mountain' .

Zlatni globus za sporednu ulogu u filmu 'Cold Mountain' već je dobila Renee Zellweger.

Glumačku postavu filma čine Jude Law, Nicole Kidman, Renee Zellweger, Donald Sutherland, Ray Winstone, Brendan Gleeson, Philip Seymour Hoffman, Giovanni Ribisi, Natalie Portman.

Radnja filma je smještena u Ameriku 60-ih godina XIX stoljeća a jedno putovanje do srca Hladne palnine je okvir priče o ljubavi, prijateljstvu, prirodi, preživljavanju i preobrazbi Amerike krajem građanskog rata. Glumačku postavu predvode Jude Law, Nicole Kidman i Renee Zellweger.

Cold Mountain prati vojnika Inmana (Jude Law) koji nakon ranjavanja u bici nastoji da se, krstareći zemljom u ratu sa samom sobom, vrati svojoj voljenoj Adi (Nikcole Kidman). Adin put nije ništa lakši jer ta dobro odgojena i uvijek štićena žena sada mora sama krenuti u život i zaštiti očevu farmu od propasti i napada. Spas za Adu pojavit će se u liku lutalice Ruby (Renee Zellweger) koja u Adi izgradjuje snagu, samopouzdanje i vodi je u čudesni svijet prirode koji Ada do tada nije upoznala. Cold Mountain je režirao i napisao Anthony Minghella po romanu Charlesa Fraziera.

"Knjiga se u prvi mah čini kao priča o građanskom ratu, a mene ratne priče uopće ne zanimaju. Međutim, uskoro sam shvatio da se tu radi o nečem drugom" rekao je. "Ona govori o povratku iz rata i posljedicama brutalnosti i haosa na svijet u kojem ratišta više ne postoje, kao i njihovom uticaju na porodicu i prijatelje."

Film su producirali Oscarovac Sydney Pollack, William Horberg, Albert Berger i Ron Yerxa.

Film će se prikazivati od četvrtka u sarajevskom kinu Obala Meeting Point u terminima od 18.30 i 21.15.