Cinema City Sarajevo
0

Coco Chanel-ljubavnica koja neće postati ničija žena

Sarajevo-x.com
Nakon dugog prazničnog vikenda koji je takođe privukao veliki broj gledatelja na aktuelne filmske hitove Multiplex Cinema City od 24. septembra nastavlja vrlo uspješnu sezonu sa čak tri nova filmska naslova.

Za prave filmske sladokusce Cinema City od 24. septembra donosi nešto specijalno, a riječ je o biografskoj priči o životu jedne od najpopularnijih modnih kreatorki svih vremena „Coco Chanel“. U filmu mlade i vrlo uspješne francuske rediteljke Anne Fontaine naslovnu ulogu ekscentrične kreatorke koja je pomjerila granice visoke mode igra zvijezda mega hitova „Amelie“ i „Da Vinči kod“ Audrey Tautou, a predvodi sjajnu glumačku ekipu koju zaokružuju Benoît Poelvoorde i Emmanuelle Devos. Ljubavnica koja zna da neće postati „ničija žena“, čak ni žena Boya Chapela koji ju je neizmjerno volio. Buntovnica koju su gušile konvencije njezinog vremena i koja se odijevala u košulje svojih ljubavnika. To je priča o Coco Chanel.

Program će zasigurno predvoditi i akcioni spektakl „G.I.Joe“, vizionara i eksplozivnog režisera Stephena Sommersa, koji je režirao svjetski blockbuster serijal „Mumija“. Uzbudljivom i adrenalinom nabijenom avanturom Sommers je oživio jednu od najpoznatijih akcionih figurica, te je stvorio jedinstveni i moćni spektakl koji je na kino blagajnama širom svijeta do sada ostvario zaradu od preko 300 miliona dolara.

Sastavivši internacionalnu ekipu glumaca koju sačinjavaju zvijezde u usponu kao i veterani ovog posla, inventivni Somers je skrojio priču borbe ultimativnog dobra i zla. Od planina centralne Azije, egipatskih pustinja, preko prenatrpanih ulica Pariza do dubokog leda polarnih ledenih pokrivača, elitna jedinica G.I.JOE kreće u neprekidnu avanturu koristeći najnapredniju špijunsku i vojnu opremu za borbu protiv korumpiranog trgovca oružjem, Destroa i misteriozne organizacije Kobra koja prijeti da cijeli svijet pretvori u haos.

Od 24. septembra Cinema City donosi i poslasticu za sve najmlađe gledatelje i njihove roditelje. Riječ je o urnebesnoj porodičnoj avanturi „G-Force“, rediteljskom ostvarenju Heyta Yeatmana, jednog od najvećih stručnjaka za specijalne efekte u Holywoodu u kojem glavnim karakterima fantastično oživljenih zamoraca glasove posuđuju mega zvijezde Sam Rockwell, Nicolas Cage, Penelope Cruz i Steve Buscemi.

Humoristična pustolovina govori o najnovijem napretku tajnog vladinog programa obučavanja životinja kao tajnih agenata. Naoružani najnovijom vrhunskom špijunskom opremom, ovi uvježbani zamorci otkrivaju kako sudbina cijelog svijeta leži u njihovim šapicama.

Cinema City je pripremio i posebnu promotivnu akciju za „G-Force“ pa će tako svaki 50-ti gledatelj osvojiti poklon na temu filma (detektor zvuka, kapa, notes, foto okvir, diktafon, sat, noćna sijalica, naljepnice i majice). Promotivna akcija traje do isteka zaliha poklona.

Za 24. septembar u terminu od 22:00 sata Cinema City najavljuje i pretpremijeru filma iznenađenja koji do sada nije prikazan na repertoaru BH kino dvorana. Sve informacije o filmovima, programu i svim uslugama multiplexa Cinema City zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili putem info telefona: 033 567 230.