Film/TV
0

Clooney režira film o britanskom skandalu s prisluškivanjem telefona

FENA
George Clooney (Foto: AFP)
George Clooney (Foto: AFP)
George Clooney režirat će adaptaciju knjige "Hack Attack" Guardianova novinara Nicka Daviesa koja se bavi istragom medijskog carstva Ruperta Murdocha koja je razotkrila skandal s hakiranjem telefona poznatih osoba, piše Guardian.

Riječ je o skandalu koji je prije nekoliko godina iz temelja uzdrmao povjerenje Britanaca u medije i doveo do zatvaranja tabloida News of the World.

"Prisutni su svi elementi - laganje, korupcija, ucjena - i to na najvišim državnim razinama i od strane najvećeg londonskog lista", stoji u Clooneyevom saopćenju.

"A najbolji dio svega je da je sve to istina. Nick je hrabar i uporan izvjestitelj i čast mi je pretočiti njegovu knjigu u film", dodao je.

Šef produkcije u Columbia picturesu Michael De Luca u saopćenju je istaknuo kako je Clooney "i sam sin novinara, s oštroumnim interesom za ulogu novinarstva u našim životima".

"U filmu 'Hack Attack', George će istražiti mračnu stranu toga svijeta, biznisa u kojemu su sva pravila novinarstva prekršena u utrci za što boljom i većom pričom", dodao je.

Clooney će, zajedno s partnerom Grantom Heslovom sudjelovati i u produkcijskoj strani projekta preko njihove tvrtke Smokehouse Pictures, koja je producirala i neke druge njegove filmove. Početak snimanja planiran je u 2015.