Box Office
0

'Čiuvauva' uspješnija od DiCaprija i Crowea

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Simpatični pas koji priča drugu sedmicu zaredom nalazi se na samom vrhu liste najgledanijih filmova u kinima širom Sjeverne Amerike.

Čini se da se publika u ovom dijelu svijeta i prethodni vikend željela udaljiti od ekonomskih problema kojim ih zatrpavaju mediji, a najveći broj njih kupio je ulaznice da pogleda animiranu porodičnu komediju "Beverly Hills Chihuahua" sa Drew Barrymore. Ovaj Disneyev film zaradio je 17,5 miliona američkih dolara, a u totalu u 10 dana koliko igra u kinima prikupio je 52,5 miliona.

U trenutnoj ponudi filmskih hitova, "Čiuvauva" je jedina lagana komedija u moru teških drama, ističe Chuck Viane iz Disneyevog odjela za distribuciju i dodaje kako je pomogla da javnost zaboravi probleme na tržištu.

"Ljudi izlaze da bi se zabavili. Vole se zavaliti i priuštiti sebi nekoliko sati bijega od stvarnosti," kaže Viane.

Na broju dva ovog vikenda našao se još jedan film o bjekstvu - "Quarantine" sa zarađenih 14,2 miliona dolara.

"Ovo je vjerovatno savršen film kad je u pitanju današnja klima," navodi Rory Bruer iz kompanije Sony. "Pobjegnimo od vijesti, od svega što se dešava i hajdemo na neko drugo mjesto. Ovaj film će vas zaista i dovesti negdje drugo."

Film slavnog trija Leonarda DiCaprija, Russela Crowea i režisera Rodleya Scotta našao se na trećoj poziciji. Triler o terorizmu "Body of Lies" zaradio je prethodni vikend, kada se prvi put pojavio u kinima, 13,1 milion dolara.

Kompletna lista izgleda ovako:

  1. "Beverly Hills Chihuahua", 17,5 miliona
  2. "Quarantine", 14,2 miliona
  3. "Body of Lies", 13,1 miliona
  4. "Eagle Eye", 11 miliona
  5. "Nick and Norah's Infinite Playlist", 6,5 miliona
  6. "The Express", 4,7 miliona
  7. "Nights in Rodanthe", 4,6 miliona
  1. "Appaloosa", 3,34 miliona
  2. "The Duchess", 3,32 miliona
  3. "City of Ember", 3,2 miliona.