Novi film u bh. kinima
0

Cirkus u svemiru sa herojskim čimpanzama

Sarajevo-x.com
Najmodernija CGI animacija Vanguard Animationa glavno je obilježje komedije "Čimpanze u svemiru" (Space Chimps), namijenjene pretežno mlađim gledateljima, a kojom je počela nova sezona kino distribucije Blitz filma i videa.

Režiju i scenario potpisuje potpisuje Kirk DeMicco, tvorac još jednog omiljenog dječijeg filma "Zebra Trkačica“.

Kad sonda Svemirske agencije, vrijedna pet milijardi dolara, nestane u međugalaktičkoj crvotočini, Agencija angažira Hama III, unuka prvog čimpanze u svemiru, da im pomogne vratiti odlutalu letjelicu. Ali, Ham je više zainteresiran za slobodne cirkusantske aktivnosti u bestežinskom stanju. Ipak, mora postati heroj i spoznati pravo značenje hrabrosti dok sa svojim kolegama - poručnicom Lunom i zapovjednikom Titanom, pokušava spasiti miroljubive stanovnike dalekog planeta od zlog diktatora.

Sjajna zabava i priča za za cijelu obitelj te vrhunska animacija doprinijeli su "Čimpanze u svemiru“ zavole gledatelji širom svijeta, a slične je reakcije dalo preko 3.000 gledatelja na premijernom bh. prikazivanju filma u dvorani Skenderija 16. avgusta na otvorenju Dječijeg programa 14. SFF-a.

U svoju redovnu BiH distribuciju “Čimpanze” kreću 13. novembra u sarajevskom kinu Meeting Point u terminu od 17 sati svakim danom, te u terminima vikend dječijeg programa, svake subote i nedelje od 12 i 14 sati.

Nakon Sarajeva, film prelazi na prikazivanje u multiplex Palas u Banja Luci od 27. novembra, a iza toga i u ostalim kino dvoranama u BiH. Film je sinhronizovan na hrvatski jezik tako da ga mogu gledati i najmlađi gledatelji, a svojom je tematikom namjenjen cijeloj porodici.