{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


“Cirkus Columbia” od 21. oktobra u Bihaću

F
18.10.2010. u 13:28
0
0
“Cirkus Columbia” od 21. oktobra u Bihaću
0
“Cirkus Columbia” od 21. oktobra u Bihaću
Film "Cirkus Columbia" reditelja Danisa Tanovića, bosanskohercegovački kandidat za nominaciju za Oscara, od 21. oktobra moći će pogledati publika u Bihaću.
"Cirkus Columbia" bit će na repertoaru bihaćkog kina Una.

Film je do sada vidjela publika u Mostaru, Čapljini i Širokom Brijegu, a trenutno se prikazuje u kinima u Sarajevu, Zenici i Visokom.

Paralelno s bh. distribucijom Tanovićev film bilježi velike uspjehe na festivalima širom svijeta, a na Antalya Golden Orange Film Festivalu proglašen je najboljim filmom.

Prethodile su "Nagrada publike" na Sarajevo Film Festivalu, nagrada "Film budućnosti" na Venecija Film Festivalu i nagrada "Vesna" za najbolju scenografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Film bh. oskarovca prikazan je i na prestižnim festivalima u Torontu, San Sebastianu i Bejrutu, gdje je naišao na izuzetne reakcije publike.

Protekli vikend vidjela ga je i publika Abu Dhabi Film Festivala.

Tanovićev film uvršten je u glavni takmičarski program ovog festivala i u konkurenciji je za nagrade za najbolji film i najbolja glumačka ostvarenja.

Publici Abu Dhabi Film Festivala film "Cirkus Columbia" predstavio je reditelj Danis Tanović, saopćeno je iz producentske kuće Obala Art Centar.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: