Film/TV
0

Cirkus Columbia od 1. novembra u Mostaru

Sarajevo-x.com
Film Cirkus Columbia reditelja Danisa Tanovića od 1. novembra kreće u redovnu kino distribuciju u Mostaru. Publika u gradu na Neretvi moći će vidjeti Tanovićev film u OKC Abrašević do 6. novembra u terminima od 18.00 i 21.00 sati.

Film bh. oskarovca, u redovnoj kino distribuciji, do sada je mogla vidjeti publika u Čapljini, Širokom Brijegu, Visokom, Brčkom i Ilijašu, a još uvijek se prikazuje u kinima u Sarajevu, Zenici, Bihaću i Tuzli.

Paralelno sa bh. distribucijom Tanovićev film nastavlja nizati uspjehe na festivalima širom svijeta. Podsjećamo, Film bh. oskarovca, u redovnoj kino distribuciji, do sada je mogla vidjeti publika u Čapljini, Širokom Brijegu, Visokom, Brčkom i Ilijašu, a još uvijek se prikazuje u kinima u Sarajevu, Zenici, Bihaću i Tuzli.

Paralelno sa bh. distribucijom Tanovićev film nastavlja nizati uspjehe na festivalima širom svijeta. Podsjećamo, Cirkus Columbia proglašen je najboljim filmom na nedavno održanom Antalya Golden Orange Film Festivalu, a prethodile su Nagrada publike na Sarajevo Film Festivalu, nagrada Film budućnosti na Venecija Film Festivalu, te nagrada Vesna za najbolju scenografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Bh. kandidat za Oscara prikazan je i na prestižnim festivalima u Torontu, San Sebastianu, Zagrebu, Abu Dhabiju gdje je naišao na izuzetne reakcije publike. Cirkus Columbia ovih dana prikazuje se i na prestižnom Sao Paulo Film Festivalu, a naredne subote zatvoriće Cottbus Film Festival. proglašen je najboljim filmom na nedavno održanom Antalya Golden Orange Film Festivalu, a prethodile su Nagrada publike na Sarajevo Film Festivalu, nagrada Film budućnosti na Venecija Film Festivalu, te nagrada Vesna za najbolju scenografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Bh. kandidat za Oscara prikazan je i na prestižnim festivalima u Torontu, San Sebastianu, Zagrebu, Abu Dhabiju gdje je naišao na izuzetne reakcije publike. Cirkus Columbia ovih dana prikazuje se i na prestižnom Sao Paulo Film Festivalu, a naredne subote zatvoriće Cottbus Film Festival.