Film/TV
21

CineStar Bihać predstavljen novinarima

Klix.ba
CineStar Bihać jutros je prvi put otvorio svoja vrata. Čast da ga premijerno razgledaju pripala je predstavnicima sedme sile koji su prisustvovali konferenciji za novinare održanoj u eXtreme dvorani 14. multipleksa u regiji i 2. multipleksa u Bosni i Hercegovini.

Okupljeni novinari od članova Uprave tvrtke Blitz-Cinestar, Hrvoja Krstulovića i Damira Milinića, mogli su saznati sve o najsavremenijoj video i audio tehnologiji ugrađenoj u CineStar Bihać koja uključuje Barco projektore, realD 3D tehnologiju i Harkness platna posljednje generacije kao i detalje o uslugama koje će multipleks nuditi građanima Unsko-sanskog kantona poput Cinelady, Cinemen i CineFan projekcija, mogućnosti proslava dječjih rođendana uz CineMana i loyalty programa koji omogućuje dodatne pogodnosti vlasnicima.

Prisutni su se mogli uvjeriti kako se zaista radi o kinu s pet zvjezdica budući da je drugi dio konferencije uključivao i projekcije najava nadolazećih filmskih hitova.

Na kraju predstavljanja načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević zahvalio se Blitz-CineStaru na ulaganju te pozdravio dolazak multipleksa u grad na Uni koji će obogatiti kulturni život cijele zajednice, ali i pridonijeti turističkoj atraktivnosti cijelog kraja.

Svečano otvorenje zakazano je za večernje sate.

Projekcije za građanstvo počinju u subotu 12.7., a prvi koji će uživati u novom kinu bit će štićenici udruga Radost druženja i Duga, štićenici socijalno-pedagoške zajednice Bihać te djeca gradskog vrtića Bihać kojima Blitz-CineStar daruje projekcije animiranog hita Poštar Pat film.

Povodom otvaranja svog novog multipleksa, CineStar daruje svim stanovnicima Bihaća i okoline veliki vatromet koji će započeti u subotu 12.7. u 21:30 sati.

CineStar Bihać u potpunosti je digitalizirano kino sa šest dvorana, od kojih su četiri opremljene realD 3D tehnologijom. CineStar će publici u Bihaću predstaviti i svoju ultimativnu kinodvoranu – CineStar eXtreme s platnom veličine 100 m2.

Stanovnici Bihaća imat će na raspolaganju 846 sjedala od kojih su 10 za invalide, a godišnje će se prikazivati oko 130 novih filmskih hitova te fantastični alternativni sadržaji kao što su najveće svjetske produkcije opera, baleta, koncerata, izložbi i drugih sadržaja koje posjetitelji mogu pogledati samo u CineStaru.