Film/TV
0

VIDEO / Cinema City: Uživajte uz akciju "Jack Reacher" i komediju "Prave mućke"

Klix.ba
I ove godine u okviru kampanje zimske čarolije, naši najmlađi posjetitelji u toku zimskog raspusta uživat će u udobnom ambijentu Cinema Cityja uz omiljena animirana ostvarenja.

Prvi film koji predvodi zimske čarolije od 20. decembra je avanturistička drama "Pijev život" u 3D-u (Life of Pi 3D) Oscarom nagrađenog reditelja Anga Leeja.

U proteklom vikendu najmlađi posjetitelji su uživali i u pretpremijernoj sedmici animiranog filma "Zambezija", a od 27. decembra Cinema City počinje redovno prikazivanje navedenog filma. Frustriran svojim odgojem i izoliranošću, mladi Falcon odluči otputovati u grad ptica Zambeziju, ostavljajući za sobom svoj dom i oca, kako bi pronašao život za sebe. Ne propustite ovu toplu i zabavnu priču i uživajte sa Vašim mališanima u ovoj interesantnoj avanturi.

Od 27. decembra na repertoaru Cinema Cityja pretpremijerno je i akcioni triler "Jack Reacher", u kojem glavnu ulogu tumači poznati Tom Cruise. Film je zasnovan na knjizi pisca Leeja Childa, koja je deveta od 18 knjiga u serijalu o detektivu Jacku Reacheru. Priča je nevjerovatna potraga za istinom, a Jack Reacher će morati da se bori protiv neočekivanog protivnika i upotrijebi silu ne bi li sačuvao svoju tajnu.

U posljednjoj filmskoj sedmici u 2012. godini, na repertoar Cinema Cityja dolazi i komedija "Prave mućke" (Gambit), rađena prema scenariju braće Coen. Remake filma iz 66 godine, koji je dobio i tri nominacije za Oscara, uskoro nam u novom ruhu dolazi na velika platna. Priča govori o britanskom kustosu (Firth), koji smišlja paklenu osvetu svom šefu. Njegov šef (Rickman) je jedan od najbogatijih ljudi Engleske, ujedno i strastveni kolekcionar umjetnina, a zeznut će ga tako što će mu podvaliti lažnu Monetovu sliku. Pogledajte ovu interesantnu komediju od 27. decembra u Cinema Cityju.

Ususret Djedu Mrazu Cinema City je ove godine pripremio Novogodišnju filmsku priču uz dodjelu paketića te obogatio svoju ponudu kako bi najmlađi posjetitelji mogli uistinu uživati u novogodišnjoj atmosferi. Iskoristite posljednju priliku i odaberite jedan od paketića iz ponude. Družite se sa Djedom Mrazom u Cinema Cityju 29. decembra i ispratimo zajedno kraj 2012. godine. Više informacija o dodjeli paketića možete dobiti na sljedeće brojeve telefona 033/567-279 ili 033/567-279.