350.000 posjetilaca
0

"Cinema City" u prvoj godini rada ostvario najbolje rezultate na Balkanu

Piše: D.B.
Sa današnje pres-konferencije (Foto: Sarajevo-x.com)
Sa današnje pres-konferencije (Foto: Sarajevo-x.com)
Pojavom prvog bh. multipleksa "Cinema City" kreirano je novo kino-tržište koje svojoj publici nudi usluge na nivou svjetskih standarda. U prvoj godini postojanja ovo kino je privuklo čak 350.000 posjetilaca, prikazano je 125 filmskih ostvarenja i trinaest svjetskih premijera, a organizovano je preko trideset specijalnih dešavanja, rečeno je na današnjoj pres-konferenciji u prostorijama "Cinema Cityja" u Sarajevu.

Uoči sutrašnjeg prvog rođendana multipleksa, marketing-menadžer Ognjen Džinić i izvršna direktorica Andrea Vujošević govorili su o postignutim uspjesima.

"Prvobitni cilj multipleksa je bio da obogati kino-tržište, da izgradi domaći brend, razvije svoje kapacitete i vrati publiku u kina", izjavila je Vujošević.

Istaknuto je da je njihova web-stranica do danas zabilježila oko pet miliona klikova, a posebno su ponosni na saradnju sa "Sarajevskom zimom" i "Sarajevo Film Festivalom".

Multipleks u narednom periodu planira povećati broj posjeta za 20%, a publika će ovdje uskoro moći pogledati i 3D filmove. Planirana je izgradnja još dviju dvorana sa najmanje 250 sjedišta. Također, bit će uvedene i telefonske rezervacije ulaznica za projekcije, kao i centar za društvena dešavanja, proslave rođendana te školske projekcije, najavljeno je na pres-konferenciji.

U okviru proslave prve godišnjice multipleksa, svi posjetioci će za pet konvertibilnih maraka moći kupiti paket "combo" koji sadržava kartu za projekciju, srednje pakovanje kokica i točenu Coca Colu od 0,33 l.

"Evidentno je da je 'Cinema City' svojim rezultatima i uslugama pomaknuo granice na kino-tržištu svjetlosnu godinu unaprijed. Kada se uzme u obzir veličina grada Sarajeva, broj kina i platežna moć građana, onda dobijemo podatak da je 'Cinema City' ostvario najbolje rezultate svih vremena od bilo kojeg multipleksa na Balkanu. Imali smo preko 2.000 ljudi dnevno u dvoranama koje primaju 700 ljudi. To je gotovo nevjerovatno", tvrdi Džinić.

Nakon prikazanih trinaest premijera, posjetioce ovog kina očekuje i četrnaesta, koja će se dogoditi 13. augusta ove godine. Radi se o dugo očekivanom akcijskom fimu "Plaćenici", koji okuplja respektabilnu glumačku postavu, a najpoznatiji su Sylverster Stallone, Bruce Willis, Jet Li, Jason Statham i Mickey Rourke.

U narednim mjesecima posjetioci će moći pogledati filmove kao što su "Night and Day", "Čarobnjakov učenik", "Početak" i mnogi drugi.

Među najavama su i filmovi "Step Up", "Salt", "Posljednji vladar vjetrova", "Karate Kid", te sedmi nastavak popularnog filma "Harry Potter", čiji će prvi dio pod nazivom "Harry Potter i darovi smrti" biti prikazan krajem sezone, dok je drugi najavljen za juli 2011. godine.