Od 10. januara
6

Cinema City u januaru donosi dva fenomenalna filma: "Nespojivi" i "Glass"

Klix.ba
Od 10. januara kino Cinema City donosi vam dva fenomenalna filma. "Nespojivi" je komedija/drama i u njemu glume Kevin Hart i Bryan Cranston, a u filmu "Glass" uživat ćete u fenomenalnim glumačkim sposobnostima Brucea Willisa i Samuela L. Jacksona.

Radnja filma "Nespojivo" temeljena je na istinitoj priči. U filmu se govori o dvojici totalno različitih muškaraca koji dolaze iz različitih svjetova.

Dell Scott, dolazi iz opasne njujorške četvrti Bronx i očajnički pokušava ostaviti sve pogreške iza sebe. Phillip Lacasse je paralizirani depresivni milijarder, koji živi u luksuznom penthouseu u središtu Manhattana. Emotivan i pun dobrog humora, film govori o neočekivanom prijateljstvu koje se pojavilo između ova dva potpuna stranca, i kako druga šansa može biti najbolji dar koji ste ikada primili.

U glavnim su ulogama Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman, Julianna Margulies i Tate Donovan.

Film Glass

Scenarist i redatelj M. Night Shyamalan spaja priče svoja dva prethodna filmska hita "Neslomljivi" i "Podvojen" u novom stripovskom trileru Glass.

Nakon zaključka filma Podvojen, u filmu Glass Dunn (Bruce Willis) lovi Crumbovu (James McAvoy) nadljudsku verziju Beast u nizu napetih susreta dok misteriozni Price (Samuel L. Jackson) zna sve tajne koje su kritične za obje strane.