Tri nova filma
12

Cinema City od četvrtka donosi nove uzbudljive naslove

Od 1. marta triler, komedija i animirana avantura stižu na repertoar multipleksa Cinema City.

"Crveni vrabac" (Red Sparow) je triler temeljen na bestseleru New York Timesa, radnja se odvija se u savremenoj Rusiji, a prati život Dominike Egorove. Glavne uloge u filmu tumače oskarovka Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Jeremy Irons...

Dominika je puno toga. Predana kći koja će zaštititi svoju majku pod svaku cijenu. Prima balerina koja je svoj um i tijelo dovela do apsolutnih granica. Stručnjakinja u zavođenju i manipulaciji.

Kada zbog povrede mora prestati sa svojom karijerom, Dominika i njena majka bivaju suočene s neizvjesnom i tamnom budućnošću. Protiv njene volje naređeno joj je se prijavi u Sparrow School, tajnu obavještajnu službu koja obučava mlade ljude da koriste svoje tijelo i um kao oružje.

"Lady Bird" (Lady Bird) je komedija, drama nominovana u pet kategorija za nagradu Oscar. Glavne uloge u ovom filmskom ostvarenju igraju Saoirse Ronan, Laurie Metcalf i Tracy Letts.

Adolescencija je težak period. Svi ga moramo proći, no ne preživimo ga svi jednako uspješno. Borimo se s promjenama i izazovima najbolje što znamo, dok učimo o sebi, životu i ljudima oko sebe i tragamo za onim što želimo postati. Glavna junakinja filma, sedamnaestogodišnja je učenica viših razreda katoličke srednje škole u Sacramentu u Kaliforniji. Roditelji su joj po rođenju nadjenuli ime Christine McPherson, no, ona odbacuje to ime i predstavlja se pseudonimom Lady Bird.

Između prvih ljubavi, sudjelovanja u školskoj predstavi i prijave na fakultet, ona je umjetnička duša koja čezne za avanturom, sofisticiranosti i prilikama. Ništa od toga ne pronalazi u svojoj okolini pa naginje ka tome da zaluta na krivi put. Lady Bird i njena mama, stalno su na ivici odnosa između dijeljenja radosnih trenutaka i razbuktalih sukoba.

"Pčelica Maja: Medene igre" (Maya the Bee: The Honey Games) je novi nastavak dobro poznate animirane porodične avanture.

Pčelica Maja se pojavila prije više od stotinu godina i ubrzo postala jedna od najčitanijih knjiga tog vremena, omiljena i kod odraslih i kod djece. Nakon prve filmske uspješnice koja je oduševila publiku svih generacija, stiže nam nastavak medene priče. Majina je košnica i ovog puta prepuna uzbuđenja. Ljeto je završilo i stigao je dostojanstvenik iz Buzztropolisa s važnom porukom za kraljicu. Hoće li se njena košnica konačno pozvati na Medene igre?