Filmski oktobar
42

Cinema City od 11. oktobra najavljuje četiri nova filmska hita

Klix.ba
Od 11. oktobra nova komedija, biografska drama, triler i animirana avantura na repertoaru su Cinema Cityja.

Komedija "Večernja škola" prati priču o grupi neprilagođenih starijih ljudi koji su primorani da završe svoje srednjoškolsko obrazovanje, kako bi mogli da nastave sa svojim životima. Urnebesne situacije u kojima će se zateći vratit će svakog gledaoca u svoje tinejdžerske dane. U filmu glume: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Rob Riggle.

Biografska drama "Prvi čovjek na Mjesecu" prikazuje priču o NASA misiji sletanja na Mesec, sa fokusom na Nilu Armstrongu i periodu od 1961. do 1969. godine. Ovaj film, prikazan iz prvog lica i baziran na knjizi Džejmsa R. Hansena, istražiće žrtvu i cijenu jedne od najopasnijih misija u istoriji. U filmu glume: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke.

Triler "Teška vremena" govori o sedmero stranaca, svaki s tajnom koju želi zakopati, nađe se u oronulom motelu mračne prošlosti - El Royale. Mladi vratar dočekuje tu grupu neobičnih gostiju: nesretnog svećenika, pjevačicu, upečatljivu kriminalku i njezinu stariju sestru, prodavača usisavača i karizmatičnog vođu kulta. Jedne sudbonosne noći, svako će od njih dobiti priliku za osvetu. U filmu glume Chris Hemsworth, Jon Hamm, Dakota Johnson.

Animirana avantura "Vili kočnica" u kojem su građani automobili, jedan taksi će postati kralj ceste u svom rodnom gradu. Ubrzo otkriva da je veća prednost ostati vjeran sebi nego biti slavan. Kada mu zaprijete veliki kamioni, hoće li im se žuti, lokalni taxi moći usprotiviti i postati globalni heroj?