Film/TV
2

Cinema City najavljuje "Zaborav" i peti nastavak "Mrak filma"

Klix.ba
U protekloj sedmici posjetitelji Cinema Cityja su mogli uživati u psihološkom trileru "Nuspojave", kao i u najboljim hororima u sklopu akcije koja će trajati do kraja aprila.
Posjetitelji su imali priliku pogledati film Gorana Markovića "Falsifikator", komediju-dramu koja prikazuje život jednog prostodušnog čovjeka, koji se razočara u prijatelje i okolinu.

Od 11. aprila u Cinema Cityju će biti upriličena svjetska premijera filma "Zaborav" (Oblivion). Riječ je o novom ostvarenju Josepha Kosinskog, kreatora moderne adaptacije SF klasika "Tron: Nasljedstvo" iz 2010. godine.

Glavni lik, Jack Harper, je jedan od posljednjih mehaničara za bespilotne letjelice koji je stacioniran na Zemlji u 2073. godini. Jackova misija, koja je dio ogromne operacije izvlačenja vitalnih resursa poslije decenija ratovanja s užasnim neprijateljem po imenu Skavsi, bliži se kraju. On živi i patrolira zadivljujućim nebom hiljadama metara iznad zemlje, ali će se njegovo bivstvovanje na nebu srušiti kad spasi prelijepu neznanku iz oborene letjelice. Njen dolazak pokrenut će seriju događaja koji će ga natjerati da preispita sve što zna, a sudbina čovječanstva past će u njegove ruke...

Od 18. aprila ljubitelji "Mrak filma" (Scary Movie) mogu pogledati peti nastavak urnebesnog horor serijala u svježoj postavi. Ovaj put se pojavljuju legendarni likovi poput Charlieja Sheena i Mikea Tysona, koji tumače sami sebe. Koji filmovi su ih inspirirali ovog puta?

Mladi par dovodi kući iz bolnice novorođenog sina i nakon toga svjedoče neobičnim aktivnostima u svom domu. Uz pomoć nadzornih kamera i tima eksperata spoznaju da ih progoni zli demon.

Sva dešavanja pratite na oficijelnoj Facebook stranici i saznajte više informacija i o nagradnim igrama u Cinema Cityju. Sve upite možete poslati i na e-mail: [email protected].