Od 12. aprila
0

Cinema City najavljuje četiri nova filmska hita

Od 12. aprila četiri nova filmska naslova dolaze na repertoar Cinema Cityja.

"Tiho mjesto" (A Quiet Place) je triler, horor i rediteljski prvijenac Johna Krasinskog. U modernom hororu i trileru "Tiho mjesto" četveročlana porodica (Emily Blunt, John Krasinski, Noah Jupe...) mora da vodi život u apsolutnoj tišini, nakon što njihov opstanak ugroze misteriozna bića koja love onog ko ispusti i najmanji zvuk. Ako te čuju, ulovit će te.

"Rampage: Totalni haos" (Rampage) je avanturistička akcija, koja donosi priču o Davisu Okoyeu (Dwayne Johnson) koji dijeli neizbrisivu vezu s Georgeom, izvanredno inteligentnom gorilom koja je bila u njegovoj zaštiti otkad se rodio. No, genetski eksperiment koji je krenuo po zlu pretvorio je ovog nježnog majmuna u bijesno čudovište.

Ta novonastala čudovišta počela su uništavati cijelu Sjevernu Ameriku i sve što im se našlo na putu. Okoye se tada udružuje s genetskim inženjerom kako bi osmislio i osigurao protuotrov. Borba ne počinje samo za zaustavljanje globalne katastrofe, već i za spašavanje stvorenja koji je nekada bio njegov prijatelj.

"Osvetnik" (Death Wish) je kriminalistička akcija reditelja Elija Rotha, u kojoj glavne uloge tumače Bruce Willis, Vincent Donofrio, Elisabeth Shue...

Film donosi priču o dr. Paulu Kerseyu (Bruce Willis). On je hirurg koji svakodnevno svjedoči posljedicama nasilja u svom gradu. Jednog dana tako u njegovu bolnicu stižu i njegova supruga (Elisabeth Shue) i kći (Camila Morrone) koje su bile žrtve napada u njihovom zajedničkom domu. Budući da je policija preopterećena drugim zločinima, Paul, željan osvete, kreće u lov na napadače svoje porodice. Kada anonimni ubica zločinaca počne privlačiti medijsku pažnju, grad se pita je li taj smrtonosni osvetnik anđeo čuvar ili ljuti krvnik.

"Moj prijatelj Pete" (Lean on Pete) je drama koja prati petnaestogodišnjaka Charleyja Thompsona. On samo želi topli dom, hranu na stolu i srednju školu koju bi mogao pohađati duže od pola godine. Kao sin samohranog oca koji radi u skladištima širom pacifičke industrijske regije, teško pronalazi stabilnost u životu.

Nakon njihove selidbe u Portland, u državu Oregon, Charlie se nada novom početku. Želeći pomoći ocu, nalazi ljetni posao kod trenera jahanja gdje se sprijateljuje s neuspješnim trkaćim konjem koji se zove Lean on Pete.