Od 24. maja
6

Cinema City najavljuje četiri nova filmska hita

Od 24. maja novi triler, akciona fantazija, komedija i animirana avantura na repertoaru Cinema Cityja.

"Solo: Priča iz ratova zvijezda" (Solo: A Star Wars Story) je akciona avantura, fantazija Oscarom nagrađenog redatelja Rona Howarda, a glavne uloge u filmu tumače Alden Ehrenreich, Emilia Clarke, Woody Harrelson...

Tokom avanture u mračnom podzemnom svijetu punom kriminala, Han Solo upoznaje svog budućeg kopilota Chewbaccu i susreće se s Landom Calrissianom godinama prije pridruživanja Pobunjenicima...

"Loš Samaritanac" (Bad Samaritan) je triler, horor reditelja Deana Devlina, a glavne uloge u filmu tumače David Tennant, Kerry Condon i Robert Sheehan.

Film donosi priču o provalniku koji upada u kuću bogatog muškarca i otkriva ženu vezanu lancima. Nakon što je obavijestio policiju i pokušava spasiti žrtvu koju je ostavio za sobom u toj kući, postaje meta razotkrivenog psihopata...

"Klub zadovoljnih žena" (Book Club) je komedija u kojoj glavne protagonistice tumače oskarovke Jane Fonda, Diane Keaton, Candice Bergen i Mary Steenburgen.

Radnja filma je smještena u Kaliforniju, a prati život četiri prijateljice čiji se životi promijene nakon čitanja knjige "50 nijansi sive" u njihovom književnom klubu.

Trilogija "50 nijansi" inače nije vrsta literature koju ove uspješne i inteligentne dame imaju običaj čitati, međutim njihovi se životi drastično mijenjaju nakon što pročitaju slavni erotski roman.

https://www.youtube.com/watch?v=QAmZpkFQPWI

"Misija Katamandu: Avanture Neli i Sajmona" (Mission Kathmandu: The Adventures of Nelly & Simon) je animirana avantura, koja donosi priču o ambicioznom filantropu, intuitivnom, ali neorganizovanom detektivu-početniku, i metodičnom, opsesivnom asistent-istraživaču, koji kreću u divlju avanturu, odlučni da dokažu postojanje užasnog snježnog čovjeka – Jetija.