Film/TV
0

Cinema City: Gledajte SF triler "Dredd" i krimić "Bez zakona"

Klix.ba
U proteklom vikendu posjetitelji Cinema Cityja su imali priliku uživati u poznatom nastavku SF horora "Resident Evil: Osveta" u modernoj 3D tehnologiji, koji je na američkom box officeu samo u prvom vikendu prikazivanja ostvario zaradu od više od 21 milion dolara, gdje je dostigao sami vrh box officea, dok su ljubitelji dobrih komedija u danima vikenda uživali u urnebesnoj komediji "Medo".

U novoj filmskoj sedmici, od 20. do 26. septembra, Cinema City donosi još jednu svjetsku premijeru, akcioni SF triler "Dredd" snimljen u 3D-u po istoimenom legendarnom stripu, remake filma "Judge Dredd".

U novoj adaptaciji Karl Urban će glumiti jednog od poznatijih strip junaka. Priča je to o futurističkom Prljavom Harryju, koji nasilno donosi pravdu na jednako nasilne ulice New York Cityja. Ubrzo je postao hit, a nakon brojnih stripovskih verzija i kontroverzi kroz desetljeća, 1995. snimljena je filmska adaptacija sa Sylvesterom Stalloneom u glavnoj ulozi.

Kako to izgleda kad zakon postane korumpiran možete pogledati u novom kriminalističkom trileru "Bez zakona" (Lawless), snimljenom po istinitoj priči.

Korumpirani zamjenik šerifa Charles Rakes želi dio profita braće Forrst, koji vode posao krijumčarenja alkohola. Njih napada lokalna konkurencija, te uz pomoć šerifa ubrzo drže monopol, ali se uskoro moraju dokazati u borbi protiv mafijaškog šefa Floyda Bannera. Pogledajte ovaj interesantni kriminalistički triler od 20. septembra u Cinema Cityju.

Pretprodaja kinoulaznica za filmove "Dredd" i kriminalistički triler "Bez zakona" počinje 18. septembra na blagajnama Cinema Cityja.

Od 27. septembra Cinema City donosi akciju "Looper", gdje glavnu ulogu tumači najveći akcijski junak Bruce Wills.

Cinema City Art house od 27. septembra predstavlja komediju dobitnika Zlatnog globusa za najbolji film "Imamo Papu" (Habemus Papam), prikazanog tokom Sarajevo Film Festivala 2011. godine. Posjetioci za Cinema City Art house kinoulaznice mogu kupiti po specijalnoj cijeni od 4 KM.

U okviru usluge telefonskih rezervacija, svi koji planiraju raniji odlazak u kino imaju mogućnost telefonski rezervisati svoje ulaznice pozivom na broj telefona 033/567-267, svaki radni dan od 10 do 13 sati.

Svake srijede poznati Family day u Cinema Cityju nudi niz pogodnosti. Pored kupovine kinoulaznica po cijeni od 4 KM za 2D projekcije i 6 KM za 3D projekcije, posjetioci imaju priliku kupiti Family combo (četiri Coca Cole 0,33 l i dvoje srednjih kokica) po cijeni od 10 KM.

U moderno uređenim dvoranama i s vrhunskom opremom u Event centru Cinema Cityja kreirajte događaj prema svojim potrebama. Sve informacije o event centru možete dobiti na broj telefona 033/567-233.

Započnite dan u Caffe Baru Cinema City i uživajte u ponudi, uz dnevnu štampu, ugodnu atmosferu i bežični internet. Vaš mirni kutak za razgovore s prijateljima, partnerima ili možda mjesto novih poslovnih mogućnosti.

Sve informacije o dodatnim uslugama Cinema Cityja, kao i informacije o filmovima i terminima možete dobiti pozivom na naše info brojeve: 033/567-230 i 033/567-288 ili na internet stranici www.cinemacity.ba. Sve upite možete poslati i na info e-mail: [email protected].