Film/TV
0

Cinema City: Gledajte "Looper", "Sammyjevu avanturu 2" i "Imamo papu"

Klix.ba
Posjetitelji Cinema Cityja su imali priliku uživati u poznatim filmskim ostvarenjima u protekloj sedmici koju je predvodila svjetska premijera poznatog SF trilera "Dredd" (Dredd), snimljenog u modernoj 3D tehnologiji. Ljubitelji dobrih trilera uživali su u novom kriminalističkom naslovu snimljenom po istinitoj priči, "Bez zakona" (Lawless).

Već u narednoj filmskoj sedmici (27.09.-03.10.) Cinema City svojim posjetiteljima donosi nove filmske naslove. Sedmicu predvodi nova akcija "Looper" (Looper), gdje je glavna uloga pripala najvećem akcionom junaku Bruceu Willsu. Film je prikazan na ovogodišnjem festivalu u Torontu i već je dobio sjajne kritike. Predstavljen je kao jedan od boljih SF izdanja nakon filma "Mjesec" (Moon) i kao jedan od najboljih filmova koji obrađuje putovanje kroz vrijeme nakon filma "12 majmuna" (Twelve Monkeys) iz 1995. Prema mišljenju mnogih, film je već u konkurenciji za jedan od najboljih naslova u 2012.

Priča govori o plaćenom ubici iz budućnosti, koji svoje žrtve otima, odvodi na putovanje kroz vrijeme i tamo ih ubija, te tako sakriva sve tragove. Kako se izboriti za budućnost i suočiti se sa prošlošću možete pogledati u ovoj dugoočekivanoj akciji od 27. septembra.

Podvodna avantura se nastavlja u Cinema Cityju. Za naše najmlađe posjetitelje od 27. sepetmbra Cinema City predstavlja pretpremijeru animiranog filma "Sammyjeva avantura 2" (Sammy’s Adventures 2). Sammy i Ray, kornjače i prijatelji, uživaju u Atolskoj vodi i pijesku, iznenada ih ulove lovokradice i ukrcaju na brodove kako bi ih učinili dijelom spektakularnog akvarij showa za turiste u Dubaiju. Pogledajte nastavak ove zanimljive animirane avanture sa Vašim mališanima u Cinema Cityju.

U okviru Cinema City Art house predstavljamo novu komediju, dobitnika zlatnog globusa za najbolji film, "Imamo papu" (Habemus Papam), prikazanog tokom Sarajevo Film Festivala 2011. godine. Nakon smrti pape, Kolegij kardinala se sastaje kako bi izabrao njegovog nasljednika. Izabran je kardinal koji ostavlja utisak osobe koja nije sposobna da ponese teret tolike odgovornosti. Vjernici čekaju da se novi papa pojavi na balkonu na Trgu Svetog Petra. Svijet je na iglama dok Vatikan pokušava pronaći izlaz iz krize. Posjetitelji Cinema Cityja imaju mogućnost kupovine specijalne Art kinoulaznice po cijeni od 4,00 KM za komediju "Imamo papu" u pretprodaji od 25. septembra.

Pretprodaja kinoulaznica za filmove "Looper" i "Sammyjeva avantura 2" također počinje 25. septembra na blagajnama Cinema Cityja.

Već od 4. oktobra na repertoar Cinema Cityja dolazi novi akcioni triler, "96 sati: Istanbul" (Taken 2). Ova uzbudljiva akcija govori o penzionisanom agentu CIA-e, kojem će albanski otmičari oteti kćerku, nakon čega dolaze po njega.

Cinema City nudi i uslugu telefonskih rezervacija, posjetitelji koji ranije planiraju odlazak u kino mogu pozvati na dobro poznati broj za telefonske rezervacije 033/567-267 svaki radni dan u periodu od 10:00 do 13:00 sati.

U moderno uređenim dvoranama s vrhunskom opremom, u Event centru Cinema Cityja kreirajte događaj prema vašim potrebama. Sve informacije o Event centru možete dobiti na broj 033/567-233.

Cinema city nudi i uslugu proslave rođendana uz omiljene filmske likove. Odaberite svoj paket, pozovite na 060/ 319-47-64 i rezervišite termin.

Sve informacije o dodatnim uslugama Cinema Cityja, kao i informacije o filmovima i terminima možete dobiti na našim info brojevima: 033/567-230 i 033/567-288, ili na našoj internet stranici: www.cinemacity.ba.

Također, sve upite možete poslati i na naš info e-mail: [email protected].