Od 22. marta
14

Cinema City donosi čak pet novih filmskih naslova

Od 22. marta pet novih filmskih naslova na repertoaru multipleksa Cinema Cityja.

"Gringo" (Gringo) je akcijska avantura sa Charlize Theron, Amandom Seyfried i Joelom Edgertonom u glavnim ulogama. Film prati priču Davida Oyelowoa nedavno oženjenog, pristojnog biznismena koji ima udio u farmaceutskoj tvrtki koja se sprema na izlazak na burzu… sve do dana kada mu se život pretvara u pakao radi incidenta u Meksiku.U tom trenutku uljuđeni američki poduzetnik postaje kriminalac.

"Ponoćno sunce" (Midnight Sun) je epska romantična drama, koja govori o 17-godišnjoj djevojci Katie (Bella Thorne) koja, zbog rijetke bolesti, ne smije biti izložena suncu.

Tokom dana je u kući, a tek navečer, po mraku, kreće prema lokalnoj željezničkoj stanici gdje svira gitaru za putnike. Jedne večeri, upliće se sudbina, i Katie upoznaje dečka (Patrick Schwarzenegger) s kojim započinje ljetnu romansu.

"Bitka za Pacifik: Pobuna" (Pacific Rim Uprising) je akcijska avantura, u kojoj su glavne uloge ostvarili Scott Eastwood, Tian Jing, Adria Arjona...

Globalni sukob između čudovišta za masovno uništenje koja nisu sa planete Zemlje i super mašina koje su stvorene da ih unište, a kojima upravljaju ljudi, bit će samo uvod u napad na čovječanstvo epskih razmjera, u filmu "Bitka za Pacifik: Pobuna".

"Stranci: Noćni plijen" (Strangers: Prey at Night) je horor u čijem centru zbivanja je četveročlana porodica, koja se zbog financijske situacije seli u izoliranu kućicu. Nedugo nakon doseljenja troje nepoznatih ljudi ih počinju maltretirati, a borba za život tek počinje.

"Petar zec" (Peter Rabbit) je animirana porodična avantura koja priča nikad prije ispričanu priču o Zecu Petru koja počinje tako što Petar i njegova cijela porodica preuzme farmu starog gospodina Gregora i počnu je uništavati bacajući voće i povrće na sve strane i praveći nered.

Kada na farmu po svoje nasljedstvo dođe mlađi gospodin Toma Gregor, koji je daleko bistriji i oštroumniji, za Petra to znači samo dodatni izazov, nikako prestanak zabave. Ali mladi Gregor nije samo nevjerovatan neprijatelj, već i potencijalni suparnik. On se zaljubljuje u lokalnu slikarku Bibu koja je ujedno i zekina surogat majka. Sada Petar ima dvostruko više razloga da otjera uljeza što na kraju rezultira pravom bitkom, kako za farmu, tako i za naklonost lijepe Bibe.