Novo na repertoaru
5

Cinema City: Četiri nova filma od 18. januara

Od 18. januara filmovi "Mon Cheri, ja sam ti", "Žaba", "Bratstvo lopova" i "Ja Tonya" dolaze na repertoar Cinema Cityja.

"Mon Cheri, ja sam ti" (Lun dans lautre) je francuska komedija reditelja Bruna Chiche, a koja govori o dva para, Pierre i Aimee te Eric i Penelope, koji su godinama prijatelji. Postoji samo jedan problem: Penelope i Pierre su se zaljubili. Odluče prekinuti kad stvari krenu izmicati kontroli. Ali svemir se odluči malo poigrati s njima i nakon posljednje strastvene noći, Pierre i Penelope probude se i shvate da su zamijenili tijela!

Kako bi sačuvali svoju tajnu, moraju živjeti pretvarajući se da su jedno drugo. I tad kreću nevolje.

"Žaba" je ekranizacija istoimene kultne predstave pod rediteljskom palicom Elmira Jukića. Izuzetnu glumačku ekipu čine Emir Hadžihafizbegović, Aleksandar Seksan, Mirsad Tuka, Moamer Kasumović, Selma Alispahić, Boro Stjepanović, Ilir Tafa, Nermin Omić, Alisa Čajić-Drmać, Vlasta Velisavljević, Sadžida Šetić i Mugdim Avdagić.

Film prikazuje život Zeke koji je ratni veteran s PTSP-om a koji dane provodi na poslu u maloj brijačnici. Bliži se Bajram te on k sebi poziva brata Bracu i prijatelja Švabu s namjerom da iskoristi blagdansko raspoloženje i pokuša brata, kockara i alkoholičara, izvesti na pravi put. No Braco se odupire te dolazi do ružnog i nasilnog sukoba nakon kojeg Zeko ostaje sam, prepušten mračnim mislima. Stvari će promijeniti iznenadni dolazak Mukija, mladića koji ide od vrata do vrata i prodaje knjige.

"Bratstvo lopova" (Den of Thieves) je akcijski triler, u kojem glavne uloge tumače Gerard Butler, Pablo Schreiber i O Shea Jackson Jr.

Priča prati legendarnu ekipu pljačkaša banaka koja planiraju veliku, finalnu pljačku federalne rezerve u Los Angelesu, i to žele izvesti tačno ispred nosa elitnih policijskih jedinica tog grada. Film se radnjom fokusira na živote kriminalaca, kao i na živote pripadnika elitnih policijskih jedinica Los Angelesa.

"Ja Tonya" (I, Tonya) je biografska drama, nagrađena Zlatnim globusom za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu.

Film prikazuje životnu priču Tonye Harding, klizačice umjetničkog klizanja koja se penje visoko na američkim turnirima klizanja, upadne u probleme kada joj se u život vrati bivši muž. Tonya se sprema za nacionalno takmičenje u umjetničkom klizanju, te ona i njen muž unajme osobu da slomi nogu njezinoj suparnici Nancy Kerrigan. To je bio potez koji joj je obilježio i uništio karijeru.

U ulozi Tonyje ćemo gledati Margot Robbie, a Caitlin Carver je Nancy Kerrigan. U ostalim ulogama su Sebastian Stan, Allison Janney, Paul Walter Hauser, Julianne Nicholson, Bojana Novaković i Bobby Cannavale.