Posebni zahtjevi
6

Christopher Nolan ne dozvoljava glumcima donošenje stolica i boca s vodom na snimanje

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Christopher Nolan je veoma ozbiljan i savjestan režiser, ali ima i neke posebne zahtjeve za glumačku ekipu tokom snimanja filma, kao što su zabrana donošenja stolica i boca s vodom.

"Jako vodi računa o tome da sve izgleda stvarno pred kamerom, tako da je prilikom snimanja ovog filma korišteno mnogo starih tehnika. Naprimjer, plamen na vodi i ljudi koji plivaju u njoj. Stvarno želi da mininimizira količinu postprodukcije. Također, ne voli da se na snimanju nalaze stolice ili boce s vodom, ima vrlo specifične zahtjeve", rekao je Mark Rylance koji je glumio u Dunkirku.

Markov kolega sa snimanja Barry Keoghan objasnio je kako su za Nolana ti predmeti ometajući prilikom snimanja scena, jer boce stvaraju buku.

Nolan nije jedini režiser u svojim zahtjevima da se određeni predmeti ne donose na scenu. Tako, naprimjer, Martin Scorsese zahtijeva od glumaca da na snimanju ne nose ručne satove.

"Veoma je ozbiljan i razmatra svaku stvar, svaki aspekt stvaranja filma, a neobično je i ugodno da ga na snimanju ne prati grupa producenata, već njegova supruga Emma", rekao je Keoghan.