Christopher Nolan ne dozvoljava glumcima donošenje stolica i boca s vodom na snimanje

Klix.ba
29.7.2017. u 09:28
6
9
Christopher Nolan ne dozvoljava glumcima donošenje stolica i boca s vodom na snimanje
6
Christopher Nolan ne dozvoljava glumcima donošenje stolica i boca s vodom na snimanje Foto: EPA
Christopher Nolan je veoma ozbiljan i savjestan režiser, ali ima i neke posebne zahtjeve za glumačku ekipu tokom snimanja filma, kao što su zabrana donošenja stolica i boca s vodom.
"Jako vodi računa o tome da sve izgleda stvarno pred kamerom, tako da je prilikom snimanja ovog filma korišteno mnogo starih tehnika. Naprimjer, plamen na vodi i ljudi koji plivaju u njoj. Stvarno želi da mininimizira količinu postprodukcije. Također, ne voli da se na snimanju nalaze stolice ili boce s vodom, ima vrlo specifične zahtjeve", rekao je Mark Rylance koji je glumio u Dunkirku.

Markov kolega sa snimanja Barry Keoghan objasnio je kako su za Nolana ti predmeti ometajući prilikom snimanja scena, jer boce stvaraju buku.

Nolan nije jedini režiser u svojim zahtjevima da se određeni predmeti ne donose na scenu. Tako, naprimjer, Martin Scorsese zahtijeva od glumaca da na snimanju ne nose ručne satove.

"Veoma je ozbiljan i razmatra svaku stvar, svaki aspekt stvaranja filma, a neobično je i ugodno da ga na snimanju ne prati grupa producenata, već njegova supruga Emma", rekao je Keoghan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: