Uprkos incidentu
53

Chris Rock bi mogao biti domaćin dodjele Oscara i naredne godine: Bit će još bolje

N. O.
Chris Rock (Foto: Twitter)
Chris Rock (Foto: Twitter)
Chris Rock bi mogao biti domaćin dodjele Oscara 2023. godine nakon što ga je na ovogodišnjoj ceremoniji ošamario Will Smith, objavio je ABC.

Ovogodišnja dodjela nagrada označena je incidentom gdje je Smith skočio na binu i ošamario komičara nakon što se našalio na račun obrijane glave njegove supruge Jade Pinkett Smith. Nekoliko minuta kasnije, Smith je osvojio nagradu za najboljeg glumca.

Ceremonija iduće godine bit će emitirana na ABC-u, a Smith neće biti prisutan, nakon što mu je zabranjeno sudjelovati na događajima Akademije sljedećih 10 godina.

U razgovoru za Deadline, predsjednik ABC-a Craig Erwich rekao je da je dodjela iz 2022. bila "stvarno uspješna" unatoč šamaru.

"Očito je bilo puno kontroverzi, koje su zasjenile mnoge pozitivne stvari u vezi s dodjelom, ali bio sam stvarno zadovoljan programom", rekao je.

"Bio je to najveći povratak u bilo kojoj dodjeli nagrada ove sezone", dodao je.

Erwich je također rekao za publikaciju da je otvoren za ideju da Rock bude domaćin dodjele sljedeće godine, jer bi to moglo povećati gledanost. Također, najavio je da će naredna biti još bolja.

Ovogodišnju ceremoniju vodile su Wanda Sykes, Regina Hall i Amy Schumer.

Rock se nakratko našalio o svađi sa Smithom tokom svog komičarskog nastupa, ali je naglasio da će to detaljnije istražiti u budućem Netflixovom specijalu.

Prošle sedmice se još jednom našalio da "svako ko kaže da 'riječi bole' nikada nije dobio udarac u lice".