Muzički centar Pavarotti
138

Chris Dale i Trevor Gibson iznenadili publiku na prikazivanju "Scream for me Sarajevo" u Mostaru

A. P.
Foto: Chris Trevor
Muzički centar Pavarotti u Mostaru ove srijede organizirao je prikazivanje filma "Scream for me Sarajevo", priču o legendarnom koncertu Brucea Dickinsona u opkoljenom Sarajevu 1994. godine.

Višestruko nagrađivani film, sa odličnim kritikama na domaćoj i svjetskoj dokumentarističkoj sceni, oduševio je i mostarsku publiku, a samoj projekciji prisustvovali su i član tadašnjeg Dickinsonovog benda Chris Dale, kao i Trevor Gibson, jedan od inicijatora koncerta i Grammyjem nagrađivani producent.

Projekciji su također prisustvovali Adnan Ćuhara (producent), te Zlatko Suhonjić (protagonist).

Na dan prikazivanja filma u MC Pavarotti, Trevor Gibson vodio je masterclass i muzičke radionice u Mostar Rock Školi, dok je Chris Dale bio u privatnoj posjeti Sarajevu. Obojica su se rado pridružili mostarskoj publici i nakon projekcije porazgovarali o filmu i svojim iskustvima sa jednog od najznačajnijih koncerata koji se ikada odsvirao u Bosni i Hercegovini.

"Jako smo sretni što smo imali priliku ugostiti Chrisa Dalea i Trevora Gibsona, zajedno sa ekipom filma 'Scream For Me Sarajevo'. Drago nam je što smo uspjeli naše sugrađane počastiti prisustvom i razgovorom sa glavnim protagonistima ovog sjajnog filma", rekao je Mili Tiro, koordinator programa Muzičkog centra Pavarotti.