|

Chris Dale i Trevor Gibson iznenadili publiku na prikazivanju "Scream for me Sarajevo" u Mostaru

Chris Dale i Trevor Gibson iznenadili publiku na prikazivanju "Scream for me Sarajevo" u Mostaru
138
A. P.
3.10.2019. u 19:26
5
komentara
138

dijeljenja
1/8 Foto: Chris Trevor
2/8 Foto: Chris Trevor
3/8 Foto: Chris Trevor
4/8 Foto: Chris Trevor
5/8 Foto: Chris Trevor
6/8 Foto: Chris Trevor
7/8 Foto: Chris Trevor
8/8 Foto: Chris Trevor
Muzički centar Pavarotti u Mostaru ove srijede organizirao je prikazivanje filma "Scream for me Sarajevo", priču o legendarnom koncertu Brucea Dickinsona u opkoljenom Sarajevu 1994. godine.
Višestruko nagrađivani film, sa odličnim kritikama na domaćoj i svjetskoj dokumentarističkoj sceni, oduševio je i mostarsku publiku, a samoj projekciji prisustvovali su i član tadašnjeg Dickinsonovog benda Chris Dale, kao i Trevor Gibson, jedan od inicijatora koncerta i Grammyjem nagrađivani producent.

Projekciji su također prisustvovali Adnan Ćuhara (producent), te Zlatko Suhonjić (protagonist).

Na dan prikazivanja filma u MC Pavarotti, Trevor Gibson vodio je masterclass i muzičke radionice u Mostar Rock Školi, dok je Chris Dale bio u privatnoj posjeti Sarajevu. Obojica su se rado pridružili mostarskoj publici i nakon projekcije porazgovarali o filmu i svojim iskustvima sa jednog od najznačajnijih koncerata koji se ikada odsvirao u Bosni i Hercegovini.

"Jako smo sretni što smo imali priliku ugostiti Chrisa Dalea i Trevora Gibsona, zajedno sa ekipom filma 'Scream For Me Sarajevo'. Drago nam je što smo uspjeli naše sugrađane počastiti prisustvom i razgovorom sa glavnim protagonistima ovog sjajnog filma", rekao je Mili Tiro, koordinator programa Muzičkog centra Pavarotti.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...