Film/TV
0

Chewbacca se vraća u Epizodi III

Klix.ba
Ovaj wookie je još jedan lik iz originalne triologije koji se pojavljuje u novim filmovima.

Špekulacije o Chewbacci, Boba Fettu, i drugim likovima iz originalne Star Wars triologije i njihovim pojavljivanjima u 'prequelima' su bile žestoke i prije nego što je Epizoda I počela sa produkcijom. Fanovi su bili zadovoljni kad su vidjeli droide R2D2-a i C-3PO-a u Fantomskoj prijetnji, a kipili su od uzbuđenja kada je objavljeno da će se Boba Fett pojaviti u Klonovima.

Što će također zadovoljiti brojne obožavatelje je, kako navode na oficijelnim webstranicama, je činjenica da će se Chewbacca pojaviti u trećem i posljednjem Star Wars prequelu.

Samo najtvrdokorniji fanovi znaju da je u prvom Star Wars filmu iz 1979, Chewie već imao 200 godina. Wookiji naime puno duže žive od ljudi, tako da Chewijevo pojavljivanje u Epizodi III ima smisla, mada se čovjek zapita koliko malena ta galaksija "tako davno i tako daleko" zapravo jest, da se svi ti likovi redovno sreću kao u mahali.

Također treba napomenuti činjenicu da će se Peter Mayhew vratiti i glumiti dvometarskog dlakavog vanzemaljca. Mayhew je nosio wookie kostim u sva tri originalna Star Wars filma, te u brojnim komičnim serijama kao što su Muppet Show. Mayhew nije glumio otkad je završio sa Povratkom Jedija, ali još uvijek zna odglumiti wookie zavijanje.