Batman 3
0

Cher u ulozi fatalne Catwoman?

Sarajevo-x.com
Američka pjevačica i glumica Cher bi se nakon Michelle Pfeiffer i Halle Berry mogla pojaviti na TV ekranima u ulozi žene-mačke, fatalne kradljivice s bičem. Trenutno ova 62-godišnjakinja pregovara o ulozi Catwoman u trećem nastavku filma o Batmanu, režisera Christophera Nolana.

"Cher je Nolanov prvi izbor kad je u pitanju ova uloga," potvrdili su iz filmskog studija za Telegraph. "On želi da je predstavi kao vampiricu. Nova Catwoman će biti potpuno drugačija od one koju su glumile Michelle Pfeiffer i Halle Berry."

Novi Batmanov nastavak ima radni naziv "The Caped Crusader" a njegovo snimanje bi trebalo početi sljedeće godine u Vancouveru.

Blockbuster "The Dark Knight" postao je najgledaniji film o Batmanu ikada snimljen. Iz Warner Bros. studija očekuju da će dostići cijenu od 530 miliona dolara. U njemu igra i nesretno preminuli Heath Ledger koji je pronađen mrtav u svom stanu na Manhattanu nakon što se greškom predozirao lijekovima. Očekuje se da će posthumno dobiti Oscara za ulogu Jokera koju je tumačio.

A što se tiče same Cher, zadnje filmske uloge imala je u "Tea with Mussolini" 1999. i "Stuck on You" 2003. godine gdje je tumačila svoj lik.