Brojni filmovi
14

Četvrti dan OFF-a posvećen Industry programu i svjetskoj premijeri filma "Valjda znaš šta radiš"

Klix.ba
Četvrti dan OFF-a posvećen je Industry programu i svjetskoj premijeri filma "Valjda znaš šta radiš". Osim toga, na rasporedu je posljednji slot glavne takmičarske selekcije Kratki metar 3, a nakon toga i projekcije filmova u Park Kinu Hastahana.

Na zahtjev publike večeras će u Park Kinu Hastahana biti prikazan slot od 5 filmova i to: "Pink Elephant", "Suvozači", "Fanny", "Mishko" i "Crni i Krivi".

Jutarnji termini festivala bili su posvećeni Industry programu u okviru kojeg je održano predavanje Stevana Filipovića na temu važnosti igranih filmova sa radnjama i porukama današnjice.

Na rasporedu prikazivanja danas je posljednji slot glavne takmičarske selekcije – Kratki Metar 3 u sklopu koje će biti prikazan i film "Valjda znaš šta radiš" koji ima svoju svjetsku premijeru na OFF-u. Autori filma Nađa Petrović i Nikola Stojanović istakli su da se film tiče svih mladih te da ima univerzalnu poruku - Ljetno jutro, tinejdžerka i test za trudnoću u njenim rukama. Njen bivši momak, roditelji i prijatelji. Kome se može okrenuti? Nakon projekcija uslijedit će i posljednjii Q&A za ovogodišnje izdanje OFF-a.

Zatvranje Omladinskog Film Festivala Sarajvo je u utorak u 20 sati kada će biti dodjeljene nagrade OFF Mini market programa te nagrade za najbolji kratki i dugi film te nagrada za najbolji film u selekciji OFF Generacija.