|

Četverominutna muka u "Temi dana" na BHT-u

Četverominutna muka u "Temi dana" na BHT-u
0
D
Dnevni avaz
31.10.2007. u 10:10
0
komentara
0

dijeljenja
Četverominutna muka u "Temi dana" na BHT-u
"Tema dana“ BHT1 koja je preksinoć emitirana u redovnom terminu od 22 sata ostat će upamćena po velikim tehničkim problemima zbog kojih nije bio realiziran intervju s gostom te emisije, generalnim sekretarom Vijeća Evrope Terryjem Davisom.
Nakon uvodnih vijesti, uživo je trebao početi razgovor urednice emisije Vanje Furtule i Davisa, ali se ispostavilo da slušalice ne rade. Gost nije mogao čuti prijevod te komunikacija između njega i Furtule nije uspostavljena. Nakon nekoliko minuta improviziranja u eteru, pokušaja otklanjanja kvara, "natezanja“, Furtula je odjavila emisiju.

"Lično sam zadovoljna kako sam reagovala. Preživjevši stres, tri minute u eteru uživo… Pokušala sam, u jednom trenutku Davis je nešto čuo…“, kazala je razočarana Furtula za Dnevni avaz i dodala da je dan kasnije s njom kontaktirao veliki broj kolega pružajući joj podršku.

Sve joj je još teže palo jer su uspjeli dovesti Davisa u emisiju u 22 sata dan pred njegovo obraćanje u Parlamentu BiH.

Poslije emisije, ponovo mu se izvinila, bilo joj je neugodno, a on joj je rekao da se ne sekira i da se takve stvari dešavaju.

Direktor BHT 1 Milenko Vočkić napominje da je na probi za emisiju sve bilo uredu, da je Davis čuo prijevod vijesti pred sam razgovor, a onda su počeli problemi…

"Pokušaj ovako, onako, muka je trajala četiri minute. Jednostavno, tehnika nije uspjela uspostaviti vezu. Nešto se pokvarilo, a sada istražujemo šta. Uzet ćemo izjave da utvrdimo šta je stvarna greška. Programski je nanesena velika šteta, zbog tehnike smo se obrukali i treba poduzeti sve da se takvo što ne dešava“, kaže Vočkić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.