Film/TV
27

Četiri nove poslastice za ljubitelje dobrih filmova u Cinema Cityju

Od 15. decembra na program Cinema Cityja stižu četiri nova filmska naslova.

"Rogue One: Priča iz ratova zvijezda 3D" (Rogue One: A Star Wars Story) je naučno-fantastična akcija reditelja Garetha Edwardsa. Glavne uloge u filmu tumače Ben Mendelsohn, Alan Tudyk i Felicity Jones.

Iz Lucasfilma dolazi prvi film serijala Ratovi zvijezda sa samostalnom pričom, "Rogue One: Priča iz Ratova zvijezda", potpuno nova epska pustolovina. U eri sukoba, grupa neočekivanih junaka udružuje se u misiji na kojoj moraju ukrasti nacrte za Zvijezdu smrti, najmoćnije razaračko oružje Carstva. Ključni događaj u hronologiji Ratova zvijezda okuplja obične ljude koji odlučuju činiti izuzetne stvari, a pritom postaju dio nečega većeg od njih samih.

"Zatočena" (Shut in) je drama, triler reditelja Farrena Blackburna.

Nominirana za nagradu Oscar, Naomi Watts, ima glavnu ulogu u napetom trileru, u kojem glumi udovicu - dječju psihologinju, koja živi u izoliranom ruralnom području u Novoj Engleskoj. Zatočena u smrtonosnoj oluji, mora pronaći način da spasi dječaka prije nego nestane zauvijek.

"Infiltrator" (The Infiltrator) je biografska krimi drama reditelja Brada Furmana, a glavne uloge u filmu tumače Bryan Cranston, John Leguizamo i Diane Kruger.

Infiltrator se temelji na autobiografiji Roberta Mazura, federalnog agenta koji koji se tokom osamdesetih godina infiltrirao u narkokartel Pabla Escobara gdje je proveo punih pet godina na tajnom zadatku među vodećim kriminalcima i švercerima droge u Kolumbiji.

S vremenom je stekao povjerenje Escobarove desne ruke, Roberta Alcaina (Benjamin Bratt), a njegov rad rezultirao je podizanjem 85 optužnica protiv narkobosova i korumpiranih bankara koji su prali novac za Escobarov kartel. Bryan Cranston u ovoj ulozi živi dvostruki život budući da glumi agenta Roberta Mazura i njegov alter ego, odnosno Boba Musella pod kojim se imenom agent infiltrirao među Kolumbijce.

"Pjevajmo 3D" (Sing) je animirana komedija reditelja Gartha Jenningsa, koja će od 15. decembra imati pretpremijerne projekcije u Cinema Cityju.

Illumination je oduševio publiku širom svijeta voljenim hitovima kao što su "Grozanja", "Loraks", "Grozanja 2" i "Malci", drugi po redu animirani film s najvećom zaradom u historiji. Poslije velikog uspjeha komedije "Tajni život kućnih ljubimaca", Illumination predstavlja film "Pjevajmo" koji nam dolazi za praznike.

Smješten u svijet poput našeg, ali koji naseljavaju samo životinje, "Pjevajmo" predstavlja Bustera Moona (Slobodan Stefanović), uglednu koalu koja je direktor nekada velikog pozorišta koje je vremenom propalo. Buster je vječiti optimista, dobro, možda malo živi u zabludi, ali voli svoje pozorište iznad svega i učinit će sve da ga zadrži. Sad, suočen s propadanjem svoje životne ambicije, on ima posljednju šansu da vrati ovom izblijedjelom dragulju nekadašnju slavu tako što će producirati najveće svjetsko takmičenje u pjevanju.