Film/TV
0

Četiri nova filmska naslova na redovnom repertoaru Meeting Pointa

Klix.ba
Na redovni repertoar sarajwevskog kina Meeting Point, ove sedmice stižu filmovi "Redoslijed nestanka", "Srce od čelika", "Varvari" i "Dječak mrav".

Na redovni repertoar Meeting Pointa ove sedmice stiže film Hansa Pettera Molanda "Redoslijed nestanka". Vozač grtalice za snijeg Nils naoružan teškom mašinerijom i početničkom srećom upliće se u rat između norveške i srpske mafije. Savršena kombinacija akcije i crnog humora u filmu koji uspoređuju sa "Fargom" braće Coen oduševila je publiku 20. Sarajevo Film Festivala. "Redoslijed nestanka" prikazivat će se u terminu od 19.00 sati.

Od 23. oktobra stiže još jedan novitet na repertoaru – "Varvari" Ivana Ikića. Hiperrealistična tinejdžerska drama o odrastanju u svijetu u kojem su sva vrata zatvorena i portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrijednosti. Prvi film mladog srbijanskog režisera Ivana Ikića, predstavljen je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu u okviru programa Pretpremijere.

U noćnoj smjeni ove sedmice gledamo "Srce od čelika", vjerovatno jedan od najsmjelijih holivudskih filmova ove godine, superrelističan prikaz američkog napredovanja kroz Evropu u zadnjim danima Drugog svjetskog rata. Film će biti na repertoaru u petak i subotu u 23.00 sata.

U subotu i nedjelju u 17 sati u meeting Pointu, može se pogledati i animirani sinhronizirani film "Dječak mrav", klasični super herojski film koji će zasigurno razveseliti mališane.