Novi hitovi
40

Četiri nova filma 18. maja stižu na repertoar Cinema Cityja

Od 18. maja na repertoar Cinema Cityja dolaze četiri nova filmska naslova.

"Alien: Savez" (Alien: Covenant) je naučno fantastični triler reditelja Ridleya Scotta. Glavni protagonisti filma su Michael Fassbender, Katherine Waterston i James Franco.

Posada broda Covenant, na putu je prema drugoj strani galaktike, gdje otkrivaju ono za što misle da je nepoznati raj, ali je to zapravo mračan i opasan svijet.

Međutim, kada otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet, morat će isplanirati put za bijeg. U glavnim ulogama ćemo gledati nominiranog za nagradu Oscar Michaela Fassbendera, Katherine Waterston, Billyja Crudupa, Dannyja McBridea, Demiána Bichira te mnoge druge. Reditelj filma je neponovljivi Ridley Scott, a scenarij potpisuju Jack Paglen (Transcendence) i Michael Green (Green Lantern).

"Krug" (The Circle) je naučnofantastični triler, drama reditelja Jamesa Ponsoldta. Glavne uloge u filmuj tumače oskarovac Tom Hanks, Emma Watson i Ellar Coltrane.

Zasnovan na internacionalnom bestseleru, "Krug" je moderna poučna priča smještena u ne tako daleku budućnost. Strašne posljedice tehnologije sudaraju se sa željom da vas čuju u svijetu u kojem je prisustvo na internetu najvažnije, a broj pratilaca pokazuje pravu moć. James Ponsoldt priča fascinantnu priču o Mae Holland, mladoj ženi željnoj da pokrene svoju karijeru. Ona će se pridružiti tehnološkom i društvenom gigantu Krugu gdje će jako brzo napredovati. Prinuđena od strane osnivača firme, Eamon Baileya, da stane ispred kamera, Mae se bori da održi svoj lični identitet dok postaje lice kompanije koja ima milijardu pratilaca. U ovom napetom, tehnološkom trileru, niko nije stvarno siguran dok svi uvijek gledaju.

"Sve, baš sve" (Everything, Everything) je romantična drama, redateljice Stellae Meghie, a glavne uloge u filmu tumače Amandla Stenberg, Nick Robinson i Anika Noni Rose.

Maddy Whittier ima bolest koja je vrlo rijetka i koja joj ne dozvoljava da živi kao i drugi. Naime, ona ne smije napuštati svoju kuću, a kada joj neko dolazi postoji čitava procedura ulaska u kuću. Maddy živi s majkom, liječnicom, koja vodi računa o njenom stanju, i medicinskom sestrom Carlom. Maddy je kao mala izgubila oca i brata u nesreći i jedina osoba za koju zna je njena majka, koja bi sve dala za nju.

Kada se u susjednu kuću useli momak Olly Bright sa svojom pomalo čudnom porodicom, Maddyina priča tek počinje. Ona se polako zaljubljuje u Ollyja koji je spreman žrtvovati sve, baš sve, kako bi barem jedan dan živjela izvan svoje sigurne kuće.

"U opasnosti" (Unlocked) je akcionski triler reditelja Michaela Apteda, a glavne uloge u filmu tumače Noomi Rapace, Orlando Bloom i John Malkovich.

Mjesto radnje je London, a u gradu se sprema teroristički napad biološkim oružjem. CIA agentica koju utjelovljuje Noomi Rapace, zajedničkim snagama s MI5 agentom, kojeg glumi Orlando Bloom, mora pronaći teroriste i spriječiti katastrofu koja slijedi. Osim spomenutog glumačkog dvojca u filmu se pojavljuju i moćna glumačka imena - Michael Douglas, Toni Colette i John Malkovich.