Film/TV
24

Četiri godine TV1: Rad i posvećenost su garancija uspjeha

Prije četiri godine, tačnije 26. augusta 2010., najavljeni sloganom Vrijeme je za televiziju, TV1 je počela sa emitovanjem programa.

U početku dominanto profilisana kao news televizija, koja je za dinamičnu šemu informativnog programa animirala najkvalitetniji televizijski kadar, s vremenom prerasla je u vodeću infotainment televiziju.

Tako je u protekle četiri godine, osim najboljeg informativog programa, ova televizija ponudila i vrhunske sportske prenose, popularan serijski i filmski program, zanimljiv i edukativan dokumentarni program te brojne televizijske formate rađene u domaćoj produkciji.

"Četiri godine TV1 obilježio je iznimni profesionalizam, odgovornost, odličan rad informativne redakcije, ali i produkcije u cjelini", ističe direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić.

Glavni urednik IP-a Sedin Ćenan u svom osvrtu na dosadašnji rad otkriva:

"Naš najveći uspjeh za četiri godine jeste da smo se etablirali kao relevantan i utjecajan medij. To je, da budemo pošteni, nešto čemu svaki medij teži. Nema nekog magičnog recepta za uspjeh. Garancija za uspjeh u ovoj vrsti posla jesu samo rad i posvećenost".

Na četvrtu godišnjicu TV1 je predstavila i jedan programski novitet. U okviru informativnog programa u 19:30 emitovano je prvo izdanje Dnevnika plus sa Ognjenom Blagojevićem, u kojem će, kao i u svim dosadašnjim informativnim sadržajima primat imati informacija u razgovoru jedan na jedan sa aktulenim gostom.

No, to nije jedini novitet u novoj šemi TV1.

"U toku su radovi na pripremama za četiri nova formata domaće produkcije TV1. Tri su formata zabavno muzičkog karaktera i jedan novi politički magazin koji će obilježiti narednu sezonu na domaćoj medijskoj sceni", pojašnjava dirketor programa Bećiragić.

U jesenjoj programskoj šemi, između ostalog, kako najavljuju iz ove kuće, naći će se i nova mega popularana američka akciono-avaturistička serija "Arrow" (Strijela). Snimanje treće sezone je upravo u toku, a TV1 je jedina televizija u regionu koja je otkupila ekskluzivna prava na prve dvije sezone.

TV1