Film/TV
0

Četiri filma "oskarovske sezone"

Sarajevo-x.com
Ljeto se bliži kraju, a tako i ljetna filmska sezona koja u Americi traje od maja do 3. septembra. Tokom ljeta je bilo svega, a najviše blockbustera sa mnoštvom eksplozija, junaštva i spašavanja svijeta (Amerike). Jesenju filmsku sezonu amerikanci nazivaju i oskarovskom, jer je riječ o filmovi koji izlaze u pravo vrijeme te se nadaju nominaciji, odnosno zlatnom kipiću.

Ove jeseni stižu filmovi veliki režiserskih imena. Između ostalih svoja djela će prikazati: Sidney Lumet, Ridley Scott, Robert Redford, Ang Lee, Robert Zemeckis, David Croenberg, Joel and Ethan Coen, Marc Forster te James Mangold.

Za ovaj put vam izdvajamo četiri filma koji će u kino dvorane ući u septembru. Oni bi, navodno, trebalo zasjati ove jeseni. :

3:10 to Yuma - Ovaj film je remake starog vesterna. Režiju potpisuje James Mangold, a u glavnim ulogama su Russell Crowe i Christian Bale. Premijera filma zakazana je za 7. septembar. (Lionsgate Films).

Into the Wild - Riječ je o novom filmu glumca i režisera Seana Penna, koji govori o životu Chrisa McCandlessa i njegovom putovanju na Aljasku. Uloge tumače Emille Hirsch i Vince Vaughn. Premijera je zakazana za 21. septembar. (Paramount Vantage)

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford - Dakle očekuje nas još jedan vestern ove godine. Brad Pitt tumači ulogu Jessea Jamesa, a Casey Affleck je Robert Ford. Premijera je zakazana za 21. septembar. (Warner Bros. Pictures)

The Darjeeling Limited - Radnja filma je i pored postojećeg trailera nejasna. Owen Wilson, Adrien Brody i Jason Schwartzman su u Indiji i tamo se nešto dešava. Premijera je zakazana za 29. septembar. (Fox Searchlight Pictures)