Film/TV
0

"Četiri Božića" od 18. decembra u bh. kinima

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U bh. kino dvorane stiže još jedan filmski hit holivudskog studija Warner Bros. U pitanju je urnebesna romantična komedija "Four Christmases“ (Četiri Božića).

U filmu mladog reditelja Setha Gordona, koji se proslavio vrlo uspješnim dokumentarnim filmom "The King of Kong“, u naslovnim ulogama gledamo zvijezdu hit serijala "Plavuša sa Harvarda“ i osvajačicu Oskara za muzičku dramu "Hod po rubu“ Resse Witherspoon, te trenutno vrlo popularnog komičara Vince Vaughna, junaka mega hitova "Stara škola“, "Lovci na djeveruše“ i "Razlaz“. Glumačku ekipu ove sjajne komedije zaokružuju veterani i osvajači Oskara Robert Duvall, Sissy Spacek i Jon Voight.

Witherspoon i Vaughn u filmu igraju Kate i Brada, sretno nevjenčani i otmjeni par iz San Franciska koji se svakog 25. decembra prepušta tradiciji koju dijele od dana kada su se upoznali - bježe od svojih ludih obitelji na neko opuštajuće, zabavno, sunčano i egzotično mjesto. S već spakovanim kratkim hlačicama i sunčanim naočalama, njih dvoje zapinju na aerodromu u San Franciscu jer su zbog guste magle svi letovi otkazani. Da bi stvari bile još gore, snimila ih je ekipa lokalne televizije i tako svima, kao i njihovim obiteljima, otkrila gdje se nalaze. Ostavši bez prilike za bijeg i bez izgovora, sada ih kod kuća na Božiću očekuju njihove čudne porodice.

Film koji je čak dva vikenda boravio na prvom mjestu top liste najgledanijih filmova na američkim kino blagajnama, a do sada ostvario zaradu od gotovo 90 miliona dolara, u svoju distribuciju u BiH kreće paralelno sa susjednom Hrvatskom 18. decembra u novootvorenom kinu u Busovači, a 25. decembra, tačno na božićne praznike prelazi na redovno prikazivanje u kino Meeting point, Obala Art Centra, u terminima od 19 i 21 sat. Nakon toga film kreće u svoju distribuciju po ostatku kino dvorana u BiH.