Film/TV
0

"Cellular" u kinu UNITIC od 27. januara

NINA
Svečanim događajem humanitarne premijere 27. januara u 20:30 sati Issa Film i Art Company nastavljaju zimsku sezonu novootvorenom sarajevskom kinu UNITIC, sa izuzetno napetim trilerom "Cellular".

U pitanju je ekranizacija novog scenarija holivudskog veterana Lerija Koena, koji od kasnih 60-tih oduševljava generacije gledatelja sa svojim originalnim tekstovima za televiziji i filmu, a nastavlja serijal nevjerovatnih priča vezanih uz jedno od najvećih čuda moderne tehnologije, mobilni telefon. U rediteljskom ostvarenju mladog holivudskog autora Dejvida R.Elisa, tvorca horor hita »Konačno odredište 2«, naslovnu ulogu igra vječita ljepotica i osvajačica Oskara za ulogu u klasiku »L.A. Povjerljivo« Kim Basindžer, a svesrdnu pomoć ima od odlične ekipe sporednih glumaca u kojoj su Vilijam H. Mejsi, protagonist hitova »Hladnjak« i »Fargo« te odlični Britanac Džejson Statham, koji je u zadnje vrijeme odigrao naslovnu ulogu u akcionom spektaklu »Transporter«.

U filmu "Cellular" Basindžer igra Džesiku Martin, profesoricu u Srednjoj školi koja živi pristojnim životom u Južnoj Kaliforniji. Ali jednog dana njena rutina biva izokrenuta naglavačke nakon što je grupa razbojnika otme iz vlastite kuće i odvede na nepoznatu lokaciju. Nakon niza pokušaja ona uspjeva uspostaviti vezu sa nepoznatim mladićem koji joj isprva ne vjeruje i nakon niza peripetija kreće u njeno spašavanje dok razbonici kreću u otmicu njenog sina. Tada Džesika počinje odlučnu utrku za život svoj jedinog potomka...

Issa Film, Art Company i Business Centar UNITIC odlučili su da se priljuče planetarnoj akciji za pomoć žrtvama Azijskog Cunamija, pa će svečana premijera filma „Cellular“ imati potpuno humanitarni karakter. Naime, svi zainteresovani za pomoć žrtvama najveće prirodne katastrofe modernog doba koja je u preko 10 zemalja Azije odnijela preko 160.000 života u ovih par dana mogu putem telefona 033 217 809 ili putem e-maila: [email protected], rezervisati ulaznice za svečanu premijeru po cijeni od 20 KM ili više. Sav prihod od donacija za ulaznice premijere ide za Crveni Krst Bosne i Hercegovine za potrebe žrtava Cunamija. Nakon dobrotvorne premijere koja će se održati 27. decembra u kinu UNITIC sa početkom u 20:30 sati, film „Cellular“ će se prikazivati u kinu UNITIC do 10.februara u redovnim terminima od 18:00 i 20:30.