|

"Cars" najgledaniji film u Americi

"Cars" najgledaniji film u Americi
0
F
FENA
12.6.2006. u 19:32
0
komentara
0

dijeljenja
"Cars" najgledaniji film u Americi
Najnovija zajednička filmska ponuda Disneyja i Pixara, animirani film "Cars", najgledaniji je film proteklog vikenda u Sjevernoj Americi.
U prva tri dana prikazivanja crtić redatelja Johna Lassetera u kojem glasove posuđuju Owen Wilson i veteran Paul Newman zaradio je 62,8 miliona dolara, što je peto najbolje otvaranje nekog crtića u povijesti i treći najbolji rezuiltat studija Pixar (bolje početke imali su "Izbavitelji" I "Potraga za Nemom").

Universalovo iznenađenje, ljetni hit "Break Up" sa Jennifer Aniston I Vinceom Vaughnom u glavnoj ulozi koji je prošle sedmice bio vladar box officea, sada se spustio na drugo mjesto liste najgledanijih sa trodnevnom zaradom od 20 miliona dolara i desetodnevnim totalom od 74 miliona.

Na trećem je mjestu film "X Men: Posljednja fronta", filmska adaptacija stripa Marvel Comicsa, koja je imala 54 posto manju gledanost od tjedna prije ostvarivši zaradu od 15,6 miliona dolara.

Treći film iz franšize X-Men prvi je film koji je ove godine zaradio više od 200 miliona dolara, a za to mu je postignuće trebalo 17 dana prikazivanja.

"Omen 666", nova verzija filma strave iz 1976. godine, počeo se prikazivati u utorak 6. juna 2006. godine zbog "demonskih" brojaka u datumu (06 -06 - 06) i u prvom danu prikazivanja izvukao je kroz ulaznice 12.6 miliona dolara od ljubitelja žanra strave.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.