Dobila pažnju
36

Čarobni crteži ruske umjetnice pretvorili superzvijezde u Disneyjeve likove

DP
Foto: Printscree Instagram / helen_morgun
Foto: Printscree Instagram / helen_morgun
Digitalna umjetnica dala je nove, neočekivane uloge slavnim osobama. Koji Disneyjev lik je Lady Gaga?

Nadahnuta čarobnim svijetom Disneyjevih animiranih filmova, ruska digitalna umjetnica Helen Morgun, koja trenutno živi u Španiji, zamislila je kako bi njezine omiljene slave osobe izgledale kao Disneyjevi likovi. Rezultat je serija crteža koja nam je otvorila vrata u novi svijet satkan od realnosti i bajke.

Helen se bavi crtanjem i slikanjem od djetinjstva, i dok je nekada slikala uljanim bojama i olovkama, danas portrete stvara u digitalnom obliku.

Likove poznatih je počela crtati, jer je htjela povećati broj pratitelja na svom YouTube kanalu, ali nije očekivala toliku pažnju ljudi širom svijeta, rekla je za Insider.

Na njenim slikama Rihanna je predstavljena kao princeza Tijana iz bajke Princeza i žabac, glumica Lucy Liu kao Mulan, Billie Eilish kao Kida Nedakh, dok je šarmantna Selena Gomez postala bosonoga Moana.

Svoj Disneyjev lik dobila je i Lady Gaga, a predstavljena je kao Ursula iz legendarnog crtanog filma Mala sirena. Melissa McCarthy je postala Kraljica Srce iz bajke Alisa u zemlji čudesa, Eva Green je pretvorena u Maleficent iz Trnoružice, a glumica iz filma La La Land, Emma Stone je postala Cruella de Vil, najupečatljiviji lik iz crtanog filma 101 dalmatinac.

To nisu jedine superzvijezde koje je Helen pretvorila u likove iz bajki. Mnoge poznate osobe su dobile svoje nove portrete inspirirane fantastičnim filmovima i serijama, kao što su  Igra prijestolja, Stranger Things i Chilling Adventures of Sabrina.  Njen talent da napravi bajkovite likove od pravih fotografija nikog ne ostavlja ravnodušnim.