Spielberg ga pretekao
0

Cameron: "Jurassic Park" bi bio jako krvoločan u mojoj režiji

Klix.ba
James Cameron (Foto: Arhiv/AFP)
James Cameron (Foto: Arhiv/AFP)
Režiser i scenarista James Cameron je rekao da je želio da napravi film "Jurassic Park" koji bi jako podsjećao na film "Alien".

Međutim, kako tvrdi režiser, Steven Spielberg ga je pretekao za nekoliko sati i otkupio prava za filmsku adaptaciju romana Michaela Crichtona, a onda je napravio film koji je bio potpuno drugačiji od onoga što je Cameron zamislio.

"Kada sam vidio 'Jurassic Park' shvatio sam da ja ne bih bio prava osoba za taj posao. Spielberg je bio ta prava osoba. On je napravio film sa dionsaurima za djecu, a u mom filmu bi bili vanzemaljci sa dinosaurima, a to ne bi bilo fer. Dinosauri su za osmogodišnjake. U njima možemo svi uživati. Ispravno je razmišljao kada se odlučio za tu ideju. Ja bih otišao mnogo dalje. Bilo bi krvoločno, jako krvoločno", kazao je Cameron za The Huffington Post.

Cameron je nedavno diskutovao proces pisanja scenarija za nastavke filma "Avatar". Kako je naveo, želio bi izbjeći probleme koje su imali nastavci filma "Matrix".

"To je jako zahtjevan posao jer se istovremeno pišu dva scenarija i oba moraju biti završena istovremeno. Pišem ih kao odvojene priče koje su povezane sa radnjom prvog filma. Ne želim da imam probleme koje je imao film 'Matrix 2', koji se iznenada završi apsolutno nepovezano. Mora biti neki smisao u završetku, ali i osjećaj da se putovanje nastavlja", rekao je Cameron.