"My Sister's Keeper"
0

Cameron Diaz obrijala glavu

Sarajevo-x.com
Slavna glumica niza romantičnih komedija, Cameron Diaz, iznenadila je sve obožavatelje njenog lika i djela kad je, za potrebe novog filma, obrijala vlastitu glavu.

U filmskoj adaptaciji djela Jodi Picault "My Sister's Keeper" Cameron tumači ulogu Sare, osobe koja, kako bi pokazala solidarnost sa kćerkom Kate, oboljelom od leukemije, uzima aparat i uklanja svoje prelijepe plave uvojke.

Film govori o Fitzgeraldovima, bračnom paru koji dobija kćerku Annu (Abigail Breslin) kako bi spasio njenu sestru Kate (Sofia Vassilieva). Anna tako od rođenja donira krv i koštanu srž kako bi produžila život svojoj sestri.

Na samom početku filma Abigail gledaoce uvodi u priču riječima: "Mnoge bebe začnu se slučajno. Ne i ja. Ja sam proizvedena. Rođena da spasim život svojoj sestri..."

Iako su sestre Kate i Anna veoma povezane, 13-godišnjakinju razbjesni kad čuje da njeni roditelji žele donirati njen bubreg rodici kojoj taj organ otkaže. U šokantnom preokretu postavljaju se pitanja etičnosti rađanja "beba-donora". Anna odlučuje da tuži svoje roditelje, a ta tužba prijeti da uništi porodicu koja se, uz sve probleme, godinama bori sa bolešću kćerke Kate.

Ovaj zanimljivi film u britanskim kinima će se pojaviti 26. juna, piše Daily Mail.