Nagrade filmskih kritičara
0

Bullock i Streep spojile usne u strastven poljubac

Sarajevo-x.com
Prvo su to učinile Madonna i Britney Spears, zatim Kate Moss i Jemima Khan, a sada su se pred očima javnosti sočno poljubile i Meryl Streep i Sandra Bullock. Na petnestoj godišnjoj dodjeli nagrada Udruženja filmskih kritičara Bullock i Streep su podijelile nagradu za najbolju glumicu, a uzbuđenje nisu mogle prikriti te su na oduševljenje mnogih prisutnih u jednom trenutku spojile usne u strastven poljubac.

Meryl Streep je nagradu dobila za ulogu u filmu 'Julia and Julia', dok je Sandra Bullock proglašena najboljom glumicom za ulogu u filmu 'The Blind Side'.

Njih dvije izašle su na pozornicu kako bi održale govor, no u jednom trenutku Sandra je samo zgrabila Meryl i sočno je poljubila.

"Meryl se odlično ljubi“, izjavila je Bullock nešto kasnije, dodajući kako joj je pripala velika čast da bude nagrađena u istoj kategoriji kao i velika žena i sjajna glumica Meryl Streep.

Šezdesetogodišnja Streep je na dodjeli nagrada prokomentarisala svoju ulogu u filmu za koji je nagrađena te kazala kako voli glumiti, raditi, voli jesti, ali voli i seks tako da joj nije bilo uopšte teško uživiti se u ulogu.

Dodjela nagrada Udruženja filmskih kritičara održana je u petak u Hollywoodu.

Najviše nagrada odnio je film 'The Hurt Locker', rediteljice Kathryn Bigelow koji je osvojio nagradu za najbolji film i najbolju režiju, zatim film 'Inglourious Basterds' Quentina Tarantina i popularni film 'Avatar' kojeg potpisuje James Cameron.

Nagrada za najboljeg glumca pripala je Jeffu Bridgesu za ulogu u filmu 'Crazy Heart', dok je nagradu za najbolji animirani film odnio crtić 'Up'.