Film/TV
0

Bruce Willis u akciji - promoviranja filma "Umri muški 4.0"

Sarajevo-x.com
Bruceu Willisu je drago što se vratio akcionim filmovima, iako priznaje da u 52. godini preživjeti snimanje fima "Umri muški 4.0" nije nimalo lak poduhvat. Ipak vjerujemo da će mu biti lakše kada sazna da je John McClane, lik kojeg Willis tumači, proglašen za najboljeg filmskog policajca ikada.

"Bio je ovo težak film za snimiti", rekao je Bruce na konferenciji za novinare u utorak. "Prije godinu dana, kada smo počeli snimati film, postojao je veliki rizik da će film postići neuspjeh. No sve se dobro završilo", kaže Willis.

Najnoviji nastavak serijala Umri muški vrti se oko cyber terorističkog napada na SAD. Willis se udružuje sa Justinom Longom, koji tumači ulogu hackera te se bore protiv zle Mai, hongkonške zvijezde Maggie Q.

Willis je naglasio da je režiser filma, Len Wiseman ima samo 16 godina kada je prvi Umri muški izašao u kina, 1988. godine.

Zanimljivo je da će se u ovom dijelu John McClane tući sa ženom. "Ovo je prvi put da se na velikom platnu borim protiv žene - i izgubim", rekao je Willis.

Premijera filma desit će se u Japanu 23. juna, a u ostatku svijeta pet dana kasnije.