Dogovori u toku
0

Bruce Willis će snimati "Umri muški" u beogradskom zatvoru?

SRNA
Bruce Willis (Foto: AP)
Bruce Willis (Foto: AP)
Beogradski Okružni zatvor (CZ) možda će biti mjesto gdje će se John McClane iz holivudskog serijala "Umri muški" boriti protiv onih koji ne poštuju zakon.

S obzirom na to da su holivudski producenti kontaktirali upravu popularnog CZ-a, pa čak i dolazili da ga obiđu, velike su šanse da će se Bruce Willis sa svojim filmskim partnerima verati po rešetkama ovog kazamata - prenose beogradski mediji.

I dok se čeka poziv filmskih producenata od "preko bare", u srbijanskim kazneno-popravnim zavodima filmove će snimati domaće producentske kuće, a zatvori će novcem koji zarade "iznajmljivanjem" svojih prostorija popunjavati svoje budžete.

"Iznajmljivanje" ustanova za izvršenje krivičnih sankcija se naplaćuje, a cijena zavisi od mnogo stvari: kolika je filmska ekipa, koliko vremenski traje snimanje, koliko i koje lokacije u okviru ustanove se koriste, pa i to da li u filmskim scenama treba da "glume" zaposleni u zatvorima i da li ekipi trabaju uniforme zaposlenih ili osuđenih.

Novac zarađen na ovakav način ostaje u ustanovi u kojoj je snimanje obavljeno, a troši se na poboljšanje života i rada zaposlenih i osuđenih lica. Tako je od "rente" Okružni zatvor u Zrenjaninu kupio novi profesionalni šporet i renovirao trpezariju.