Brojne poznate ličnosti na predstavljanju Cineplexx kina u Sarajevu

Brojne poznate ličnosti na predstavljanju Cineplexx kina u Sarajevu
109
Piše: E. Lj.
11.6.2019. u 20:38
75
komentara
109

dijeljenja
1/19 Mirsad Purivatra, Elmedin i Dalija Konaković (Foto: I.Š./Klix.ba)
2/19 Selma Alispahić (Foto: I.Š./Klix.ba)
3/19 Foto: I.Š./Klix.ba
4/19 Foto: I.Š./Klix.ba
5/19 Foto: I.Š./Klix.ba
6/19 Foto: I.Š./Klix.ba
7/19 Alban Ukaj (Foto: I.Š./Klix.ba)
8/19 Srđan Vuletić (desno) (Foto: I.Š./Klix.ba)
9/19 Foto: I.Š./Klix.ba
10/19 Foto: I.Š./Klix.ba
11/19 Foto: I.Š./Klix.ba
12/19 Foto: I.Š./Klix.ba
13/19 Foto: I.Š./Klix.ba
14/19 Foto: I.Š./Klix.ba
15/19 Foto: I.Š./Klix.ba
16/19 Foto: I.Š./Klix.ba
17/19 Mirvad Kurić (Foto: I.Š./Klix.ba)
18/19 Foto: I.Š./Klix.ba
19/19 Foto: I.Š./Klix.ba
Austrijska kompanija Cineplexx International na ljeto 2020. godine otvara multipleks kino u Sarajevu. Tim povodom je u hotelu Holiday organizovano druženje na kojem je predstavljen ovaj projekt koji je od nemjerljive važnosti za BiH.
Među zvanicama našle su se brojne poznate ličnosti iz političkog, društvenog i kulturnog svijeta Sarajeva i BiH. Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i njegova supruga, voditeljica Dalija Konaković, direktor SFF-a Mirsad Purivatra, ministar kulture i sporta KS Mirvad Kurić, reditelji Srđan Vuletić, Pjer Žalica i Jasmin Duraković, producent Jovan Marjanović, glumci Alban Ukaj, Amila Terzimehić i Maja Salkić te načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić su samo neki od njih.

Cineplexx Sarajevo otvara se u partnerstvu s Europe Group te uz podršku Sarajevo Film Festivala. Cineplexx International će uložiti značajna sredstva i resurse u multipleks kino u Sarajevu s fokusom na stvaranje najmodernijih dvorana u skladu s visokim standardima kompanije. Multipleks Sarajevo će imati osam dvorana sa 1.400 sjedišta s lokacijom na Marijin Dvoru i poslovnom zgradom na površini oko 5.000 metara kvadratnih.

Cineplexx Sarajevo će biti i jedna od lokacija za Sarajevo Film Festival koji služi kao zajednička platforma za filmski biznis čitave regije postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Europi.

“Veoma smo ponosni što otvaramo prvo kino u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kao lideri inovacija posvećeni smo cilju da našim posjetiteljima ponudimo najbolje kino iskustvo, i to je nešto što se od nas i u Sarajevu može očekivati. Cijenimo snažnu podršku Sarajevo Film Festivala, vrsnog lokalnog partnera za naše aktivnosti”, rekao je Christof Papousek, financijski direktor i managing partner Cineplexx International.

Generalni direktor Europe Group Rasim Bajrović naglasio je da će otvaranje Cineplexxa u Sarajevu za BiH imati nemjerljiv doprinos u kulturnom i ekonomskom smislu.

“Kao grupaciji važno nam je da ponudimo i druge sadržaje, prije svega kulturne, kao što je kino koje otvara vodeći regionalni kino prikazivač. Time Cineplexx International, Sarajevo Film Festival i Europe group stvaraju uvjete da grad Sarajevo bude regionalni epicentar kulture, filmske industrije i biznisa, dobre zabave i bržeg razvoja turizma. I ovim putem Sarajevo će biti prepoznatljivo na karti Europe i svijeta kao jedna od najpoželjnijijih kulturnih i turističkih destinacija”, rekao je Bajrović.

Da je Cineplexx u Sarajevu značajan iskorak u okviru strategije razvojne i kulturne politike Sarajevo Film Festivala naglasio je i direktor Sarajevo Film Festivala Miraad Purivata.

“Podizanje standarda u filmskom biznisu, kvalitete prikazivanja, unaprjeđenje programinga, neki su od ciljeva razvojne politike Sarajevo Film Festivala. Novih 1400 stolica u moderno opremljenim kino dvoranama sa suvremenom tehnologijom i najvišim standardima u kvaliteti kino prikazivanja, u dugoročnom smislu znači osnaživanje kino kulture u BiH, povećanje posjećenosti kina tokom cijele godine, kao i stvaranje nove kino publike”, rekao je Purivatra.
Prijavi grešku


Komentari (75)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...