U Meeting Pointu
136

Brojne poznate ličnosti na druženju povodom objave takmičarskog programa SFF-a

E. LJ.
Foto: M. O./Klix.ba
Jovan Marjanović, Elma Tataragić i Srđan Vuletić (Foto: M. O./Klix.ba)
Brojne poznate ličnosti iz političkog, društvenog i kulturnog svijeta BiH prisustvovale su druženju koje je u sarajevskom kinu Meeting Point organizovano povodom objave Takmičarskog programa 25. Sarajevo Film Festivala.

Druženju su, između ostalih, prisustvovali Srđan Vuletić, Almin Zrno, Jovan Marjanović, Maja Salkić, Ines Tanović, Dino Bajrović i brojni drugi.

“Dan kada objavimo takmičarski program SFF-a znači da ulazimo u završnu fazu. Ove godine slavimo 25 godina festivala koji je počeo ratnih godina na Akademijj scenskih umjetnosti. Imali smo jasnu vizije i ciljeve, željeli smo biti snažna podrška razvoju bh. kinematografije, da bh. film uvezujemo s ostatkom regije i svijeta”, rekao je direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivata.

Naglasio je kako su u protekle 24. godine imali devet filmova koji su otvorili SFF, jedan omnibus i jedan kratki film. Dodao je kako će i ova godina biti u znaku bh. filma.

Tim povodom otvorena je i izložba fotografija "Looking back" bh. fotografa Almina Zrne koja prikazuje portrete članova žirija i dobitnika Srca Sarajeva od 2004. do 2018. godine.

“Zahvaljujem se na prilici koja mi je ukazana prije 15 godina da radim ovo što imate priliku vidjeti večeras. Hvala vam na svemu”, rekao je Zrno.

Izložba je realizovana uz podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.