Film/TV
0

Britanski Metro o Jasminu Fazliću Jali: "Najbolja brada Eurosonga"

Klix.ba
Britanski Metro predstavio je pjesmu s kojom će Bosna i Hercegovina biti predstavljena na ovogodišnjem izboru za pjesmu Evrovizije.

Metro je obavio članak pod nazivom "Evo šta možete očekivati od bh. pjesme predstavnice na Eurosongu, Ljubav je", na takmičenju koje će se održati 10, 12. i 14. maja u Štokholmu.

Metro podsjeća kako je evrovizijska publika već upoznala Deena, pravog imena Fuad Backović, budući da je BiH predstavljao na takmičenju 2004. godine sa pjesmom "In The Disco". Ovog puta mu se pridružila pjevačica Dalal Midhat Talakić, hrvatska violončelistica Ana Rucner, te bh. reper Jasmin Fazlić Jala.

Metro piše kako se u moru pjesama koje su se prijavile na Eurosong ističe "Ljubav je", ne samo zbog svog "etno-pop vibea", već i zbog toga jer će biti izvedena na bosanskom jeziku.

"Ipak, nismo sigurni koliko je rap dio u pjesmi efektan, upravo zbog violončela, stranog jezika i toga da sve skupa izgleda pomalo čudno jer rap dio odjednom prestaje. Ipak, svaka čast izvođačima jer su odlučili da probaju nešto novo", navodi se u tekstu.

Jala je ostavio poseban utisak na novinare Metroa, pa su preveli njegov rap dio, ironično ga nazvavši "zaista filozofskim".

"Moja priča je rulet, ulažem ne znam kasirat' Njenim očima uklet, više se ne znam nasmijat,

pa me mami toplinama nakon čaše-dv'je vina Al' ona nije ta što će mi sutra roditi sina."

Ipak, naveli su kako ima najbolju bradu Eurosonga.

"Kakve su im šanse? Bosna i Hercegovina na Eurosongu nastupa s prekidima od 1993. godine, a najbolji su plasman imali 2006. godine kad je Hari Mata Hari sa pjesmom 'Lejla' osvojio treće mjesto. Nakon tri godine vraćaju se na Eurosong, no da li će im ova pjesma osigurati pobjedu? Pa, da budemo iskreni - najvjerovatnije ne, ali BiH ima neobičnu vještinu da se ušulja u finale (učinili su to svake godine kad su se našli u polufinalu), tako da vjerujemo da će to napraviti i u nevjerovatno takmičarski nastrojenom polufinalu. Nikome nije jasno kako im to uspijeva, no u svakom slučaju, dobrodošli nazad!", piše Metro.