Gandalf ohrabrio i druge
259

Britanski glumac Ian McKellen primio Pfizerovu vakcinu: Živ sam jer sam se vakcinisao

M. G.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Poznati britanski glumac Sir Ian McKellen, poznat po ulozi čarobnjaka Gandalfa u filmskoj trilogiji "Gospodar prstenova", bio je među prvim valom ljudi koji su primili Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa u Velikoj Britaniji.

Nakon vakcinacije, 81-godišnji glumac izjavio je: "Osjećam se vrlo sretno što sam primio vakcinu. Bez oklijevanja bih to preporučio bilo kome".

U narednim intervjuima nakon što je primio prvu od dvije doze, McKellen je pokušao ublažiti zabrinutost javnosti zbog vakcina.

"Svako ko je živio koliko i ja, živ je jer je prethodno dobio vakcine. Ohrabrio bih sve da učine razumnu stvar, ne samo za sebe već i za sve ostale jer ako nemate virus to pomaže svima ostalima, zar ne?", rekao je glumac za Rolling Stone.

McKellen je također pohvalio nacionalnu zdravstvenu službu.

"To je pravi bonus svega ovoga, gledati i vidjeti šta u ovoj zemlji funkcionira, a šta ne funkcionira i čini mi se da je NHS na samom vrhu sa liste za institucije koje rade. Naravno, znam da ne bih bio živ da nije bilo NHS-a. Nešto sam stariji od NHS-a, ali kad sam bio dijete, imao sam na raspolaganju dobar medicinski tretman kad je to bilo potrebno", istakao je McKellen.

McKellen je bio među grupom osamdesetogodišnjih zvijezda u Velikoj Britaniji koja je primila Pfizerovu vakcinu protiv koronavirusa, uključujući sudiju Velike Britanije za otpuštanje Prue Leith i pjevača Martyja Wildea.