Film/TV
0

Britanska ambasada će i ove godine podržati Kid's festival

FENA
Direktorica Kid's festivala Susanne Prahl-Landžo, jučer je s britanskom ambasadom potvrdila njihovu podršku Kid's festivalu.

Britanska ambasada je jedan od vrlo važnih partnera i podržava Festival od njegovog prvog izdanja. Ove godine odlučili su svoju podršku iskazati i pozivom poznatog britanskog pisca i ilustratora Danijela Lehana da prisustvuje ovoj manifestaciji, na kojoj će posjetiocima pokazati kako da naprave prve korake pisanja, kreiranja i ilustriranja priča.

Na platou Skenderije će 12. juna biti postavljena mini izložba radova s radionice i specijalno opremljen štand britanske ambasade. Tom prilikom bit će prikazan i britansko-američki film Nanny MC FEE u kojem glavnu ulogu tumači poznata engleska glumica Emma Thomson.

Ambasador Matthew Rycroft koji je prošlogodišnji Festival posjećivao svaki dan i ove godine će izabrati dijete koje će biti "ambasador dana". Odabrano dijete bit će pozvano da prati jedan cijeli radni dan britanskog ambasadora i pokuša saznati što više o funkcioniranju Ambasade i British Councila.