Konačno "pala" odluka
6

Britanka Naomi Ackie glumit će Whitney Houston u filmu "I Wanna Dance with Somebody"

E. Sk.
Film "I Wanna Dance with Somebody" trebao bi doći u kina u novembru 2022.
Film "I Wanna Dance with Somebody" trebao bi doći u kina u novembru 2022.
Nakon potrage po cijelom svijetu konačno je izabrana glumica koja će utjeloviti pjevačicu Whitney Houston u biografskom filmu "I Wanna Dance with Somebody". Riječ je o britanskoj glumici Naomi Ackie.

Ona je postala zapažena ulogom u filmu "Star Wars: The Rise of the Skywalker". Film će režirati Stella Meghie na osnovu scenarija koji je napisao Anthony McCarten koji je napisao i scenarij za film "Bohemian Rhapsody", biografski film o grupi Queen.

"Potrošili smo veći dio protekle godine u potrazi za glumicom koja će utjeloviti Whitney Houston. Naomi Ackie nas je impresionirala u svakom dijelu tog procesa. Bila sam dirnuta njenom sposobnošću da istakne pojavu na bini ove svjetske ikone istovremeno unoseći humanost u njen unutrašnji život", izjavila je rediteljica Stella Meghie.

Whitney Houston je tokom svoje karijere osvojila šest nagrada Grammy, prodala je više od 200 miliona ploča širom svijeta. Okušala se i kao glumica i to 1992. godine u hit filmu "Bodyguard" za koji je otpjevala i šest pjesama uključujući i veliki hit "I Will Always Love You". Umrla je 2012. u 48. godini.

Pat Houston, bivša menadžerica Whitney Houston, bit će jedna od producentica filma. Time je potvrđeno da će se u filmu koristiti originalne pjesme koje je otpjevala Whitney.

Muzički producent Clive Davies, koji će također biti jedan od producenata filma, izjavio je kako su ga prošli trnci kada je vidio testne snimke Naomi Ackie, ali s obzirom na to da je glas Whitney Houston bio jedinstven, njen glas će se koristiti u scenama pjevanja u filmu, a ne glas Naomi Ackie.

Film "I Wanna Dance with Somebody" trebao bi stići u kina u novembru 2022. godine.