Odluka Disneyja
14

Brend 20th Century Fox više ne postoji

B. R.
Foto: Shutterstuck
Foto: Shutterstuck
Brend 20th Century Fox, zaslužan za brojne filmove i serije, više neće postojati pod ovim imenom, saopćio je njegov vlasnik kompanija Disney.

Riječ je o rebrendiranju koje podrazumijeva potpunu promjenu naziva. Rebrendiranje je počelo prošle godine kada je u nazivu kompanije izostavljena riječ Fox. Disney je za kompaniju izdvojio 71 milijardu dolara, objavio je CNN.

U uvodnom dijelu novih serija, koje će se emitovati već ove jeseni, bit će prikazan novi logotip. U uvodnom dijelu starih serija i filmova bit će zadržan stari znak.

CNN je ocijenio da je ovo smislen potez Disneyja. Svi ostali odjeli Foxa - Entertainment, Sports i News nemaju nikakve veze s Disneyjem.

Ova korporacija će preimenovati i ostale studije koji su u njihovom vlasništvu, a to se odnosi na one koji u nazivu sadrže ABC.

20th Century Fox je nastao 1935. spajanjem 20th Century i Fox Filmsa. Producirao je neke od najpopularnijih holivudskih filmova kao što su "Ratovi zvijezda" i "Sam u kući". Zaslužni su i za ostvarenja "Simpsonovi" i "Moderna porodica". Njihov logotip kao i muzika iz uvodnih špica bili su vrlo prepoznatljivi u cijelom svijetu.