U četvrtak i nedjelju
55

Branko Đurić Đuro i Boris Liješević u novim epizodama Postcasta

L. K.
Nakon osam epizoda, ove sedmice u terminima u četvrtak i nedjelju u 20:30 sati moći ćete na Facebook stranici i na YouTube kanalu Postfest gledati razgovor sa glumcem Brankom Đurićem Đurom i rediteljem Borisom Liješevićem.

Postcast je podcast koji je pokrenuo studentski pozorišni festival POSTFEST. Ideja postcasta je promocija i afirmacija performativne i audio-vizualne umjetnosti u Bosni i Hercegovini. Razgovor vode i uređuju studenti Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo.

Razgovor sa Đurom će voditi student glume Harun Ćehović, a sa Borisom Liješevićem će razgovarati studentica režije Mina Vanan.

"Postcast nastavlja emitovati dvije epizode sedmično, trenutno smo zadovoljni kako se i gledanost i popraćenost odvija i sretni smo da su i ove sedmice sa nama ozbiljna imena u glumačkom i rediteljskom miljeu", izjavili su iz festivala Postfest.

Branko Đurić Đuro je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti, igrao u predstavama na sceni Obala osamdesetih godina, poznat je po ulogama u filmovima Ovo malo duše, Dom za vješanje, Ničija zemlja, Triage... Režirao je i film Kajmak i marmelada, seriju Naša mala klinika, autor je antistandupa Đurologija i vlasnik je prvog privatnog pozorišta u regionu pod nazivom Luda Kuća.

Boris Liješević je pozorišni redatelj koji je diplomirao na FDU Beograd. Profesor je na AU Novi Sad. Režirao je brojne predstave u državama regiona od kojih se izdvajaju Čekaonica, Elijahova stolica, Brašno u venama, Čarobnjak...

Sve postcaste možete pratiti na Postfest YouTube kanalu ali i na Postfest Facebook stranici.